Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης: Δεν γίνονται ανεκτές ΜΚΟ με παράνομη δράση

Μηταράκης: Δεν γίνονται ανεκτές ΜΚΟ με παράνομη δράση

Με αφορμή τον σχηματισμό δικογραφίας για 33 μέλη ΜΚΟ και 2 υπηκόων τρίτων χωρών, για οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της Λέσβου.

«Η μείωση των ροών και ο ρόλος ορισμένων ΜΚΟ αποτέλεσε εδώ και μήνες βασική προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων αρχών» επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταρακης, με αφορμή τον σχηματισμό δικογραφίας για 33 μέλη ΜΚΟ και δυο υπηκόων τρίτων χώρων, για οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

«Συνεργαζόμαστε με πολλές οργανώσεις που έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Όμως δεν γίνονται ανεκτές ΜΚΟ με παράνομη δράση. Η ολοκλήρωση του Μητρώου ΜΚΟ θα βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη κατεύθυνση» καταλήγει ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, μετά από πολύμηνη έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν 33 μέλη ΜΚΟ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί και συγκεκριμένα (33) μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και 2 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024