Τον συντονιστή του κόμματος και την Πολιτική Γραμματεία ετοιμάζεται να εκλέξει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25. Η συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Οκτωβρίου .

Τον συντονιστή του κόμματος και την Πολιτική Γραμματεία ετοιμάζεται να εκλέξει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25. Η συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Οκτωβρίου . Υπήρξε μια αναγκαία μετάθεση της πανηγυρικής συνεδρίασης που επρόκειτο να γίνει σήμερα ,σύμφωνα με κομματικές πηγές, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΜέΡΑ25 η συνεδρίαση θα είναι διαδικτυακή . Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής με την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας και του συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής. Τις εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξει ο Γιάνης Βαρουφάκης το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και οι τοποθετήσεις των στελεχών. Ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να περιγράψει την νέα πορεία του ΜέΡΑ25 καθώς ήδη από τη ΔΕΘ έδωσε το στίγμα του οράματος του ΜέΡΑ25 για την επόμενη πενταετία.

Στο ΜέΡΑ25, αναφέρουν κομματικές πηγές, είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι «γιατί δυο μήνες μετά την ψήφιση του Καταστατικού του κόμματος, η συμμετοχική διαδικασία συγκρότησης όλων των οργάνων του, τέθηκε σε άμεση εφαρμογή. Κι αυτό παρά τα σοβαρά εμπόδια που συνεχώς θέτει η πανδημία. Οργανώθηκε τεχνικά άρτια και αδιάβλητη με μεγάλη συμμετοχή ηλεκτρονική ψηφοφορία και ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη τα 142 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής». Επισημαίνεται σχετικά ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκπροσωπούνται όχι μόνο όλες οι γωνιές της Ελλάδας αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα και οι επαγγελματικές κατηγορίες που παλεύουν για αυτόν τον τόπο. Δηλαδή, καταξιωμένοι αυτοδιοικητικοί, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοπαλαιστές κ.α. Και είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ότι «το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα όπου κληρωτοί, από όλα τα μέλη, εκπροσωπούνται κατά τουλάχιστον 10% στην Κεντρική Επιτροπή, σπάζοντας ταμπού και ακυρώνοντας «μηχανισμούς».

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το προεδρείο με την εκλογή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας καθώς και του συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής θα χαιρετίσει ο νέος συντονιστής του κόμματος και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος και θα συνοψίσει τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και θα δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Πηγή ΑΠΕ΅-ΜΟΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr