Το δεύτερο κύμα του κοροναϊού ασκεί ξανά πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς ενώ οι εισαγωγές αυξάνονται, τα εξιτήρια ακολουθούν αντίστροφη πορεία

Ο κοροναϊός «σφυροκοπά» την Αττική, η οποία συγκεντρώνει σταθερά τα μισά ή και περισσότερα από τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφονται στην επικράτεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για το διάστημα 12-24 Σεπτεμβρίου, ενώ το ποσοστό των θετικών τεστ δεν ξεπέρασε το 3% πανελλαδικά, στην Αττική για το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασε το 5%.

Μάλιστα, από τα 2.500 ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο, η Αθήνα συγκεντρώνει το 40%.

Το δεύτερο κύμα του κοροναϊού ασκεί ξανά πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς ενώ οι εισαγωγές αυξάνονται, τα εξιτήρια ακολουθούν αντίστροφη πορεία. Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κοροναϊό στην Αττική αυξήθηκαν από 75 σε 107, σε μία εβδομάδα, η πληρότητα των κλινών εντατικής θεραπείας μειώθηκε μόλις κατά 10%.

Ανησυχία επικρατεί στον Ευρώτα της Λακωνίας, μετά τα 34 κρούσματα κοροναϊού που έχουν εντοπιστεί σε αλλοδαπούς εργάτες γης, που κατοικούν σε τρία διαφορετικά χωριά της περιοχής. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έσπευσαν σήμερα στην περιοχή, πραγματοποίησαν 150 rapid test σε στενές επαφές των κρουσμάτων.

Σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα παραμένει, την ίδια στιγμή, η εξέλιξη της επιδημίας στην Πιερία και στα Τρίκαλα, ενώ περιστατικά εξακολουθούν να ανιχνεύονται στη Σαντορίνη και στη Μύκονο. Στις περιοχές αυτές, όπως και σε άλλες 7, η μάσκα έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα των πολιτών, που την φορούν υποχρεωτικά παντού.

Η καθολική χρήση της μάσκας για την Αττική θα είναι το επόμενο μέτρο που θα ενεργοποιηθεί, εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκίνησε, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων και κυρίως των νοσηλειών στις ΜΕΘ, δεν καταγράψει μείωση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr