Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Η καθολική χρήση μάσκας έχει πέσει στο τραπέζι των ειδικών

Κικίλιας: Η καθολική χρήση μάσκας έχει πέσει στο τραπέζι των ειδικών

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό τη διασποράς του κοροναϊού ρωτήθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό τη διασποράς του κοροναϊού ρωτήθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα.

Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».

Όπως ο ίδιος δήλωσε «η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα» ενώ σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Εξήγησε, πάντως, ότι «εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά».

Ιδιαίτερη προσοχή στους 65αρηδες

Παράλληλα εξέφρασε την στεναχώρια του για την «εικόνα ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους».

Όσον αφορά, τέλος, τους 65αρηδες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «προφανώς και πρέπει να προσέξουν γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι με και η μέση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024