Ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής μιλάει για τις προκλήσεις της τηλεόρασης, για το θέατρο την εποχή της COVID-19 και για την πολιτική κατάσταση.

«Το πρόβλημα αυτής της εποχής, νομίζω, συνοψίζεται στο ότι ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε. Eχουν περιοριστεί οι αξίες: το ιδανικό της ελευθερίας, της ισηγορίας, η αξία της ανθρώπινης ζωής. Από τη Μεταπολίτευση και μετά περισσεύουν τα συνθήματα. Και οι καλλιτέχνες έχουν ευθύνη. Ευθύνη να δημιουργούν όνειρο, αλλά πατώντας στην πραγματικότητα. Ο Χατζιδάκις έγραψε τον «Mεγάλο Ερωτικό» μέσα στη δικτατορία. «Mα αυτή τη στιγμή αυτό βρήκες να κάνεις;» του έλεγαν. «Tώρα είναι η ώρα του» απαντούσε. Αυτό μας λείπει, η μεγάλη αξία, το ακριβό. Εθιστήκαμε στην μπούρδα». (…) «Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των αιθουσών, να προμοτάρει με οικονομικά βοηθήματα αυτούς που πρέπει, αλλά και εμείς επιτέλους να φροντίσουμε τα του οίκου μας. Ο κορωνοϊός αργά ή γρήγορα θα περάσει, τα χρόνια προβλήματα τη ανεργίας όμως θα παραμένουν εκεί. Από τις δραματικές σχολές βγαίνουν κάθε χρόνο 300-500 ηθοποιοί. Να μου πεις, θέλουν να εκφραστούν. Αλλά τι να γίνει; Να δώσει το κράτος σε όλους και από ένα θέατρο να παίξουν;».

Ο Γιάννης Μπέζος δεν μασάει τα λόγια του. Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη καταγράφει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον αγαπημένο ηθοποιό, μια συζήτηση που δεν περιορίζεται στα της θεατρικής σκηνής και της μικρής οθόνης (όπου το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαμβάνει στις σειρές «Παρουσιάστε!» και «Ευτυχισμένοι μαζί»), αλλά επεκτείνεται στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και την πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» 

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr