Για κάποιους η χρήση του είναι αναγκαία οπότε προβαίνουν αμέσως μετά σε απολύμανση χεριών, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που διστάζουν να μπουν μέσα όταν υπάρχει και άλλο άτομο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, οι οποίοι έκαναν πειράματα με τον κοροναϊό σε ασανσέρ νοσοκομείου, αναφέρουν ότι σωματίδια του κοροναϊού από βήχα ή ομιλία κυκλοφορούν μέσα στο ασανσέρ ακόμα και για 30 λεπτά μετά, με τις πόρτες κλειστές.

Σε συνθήκες κοινής χρήσης του ασανσέρ, με τις πόρτες να ανοιγοκλείνουν συχνά, τα μολυσμένα σωματίδια που προκαλούνται από βήχα κρούσματος ή ομιλία διαρκούν περίπου 12-18 λεπτά.

Πόσοι όμως επιλέγουν το ασανσέρ;

Για κάποιους η χρήση του είναι αναγκαία οπότε προβαίνουν αμέσως μετά σε απολύμανση χεριών, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που διστάζουν να μπουν μέσα όταν υπάρχει και άλλο άτομο.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που θα κρατήσουν την πόρτα πριν μπουν για να αεριστεί ο χώρος και δεν θα διστάσουν να κάνουν και συστάσεις αν το άλλο άτομο δεν φορά μάσκα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο χώρο του ανελκυστήρα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ ο χώρος θα πρέπει να απολυμαίνεται.

Ο παθολόγος λοιμωξιολόγος Δημήτρης Κατσιάνος δηλώνει πως η προσοχή μας θα πρέπει να είναι η ίδια με αυτή των μικρών κλειστών χώρων.

Οι συστάσεις των ειδικών είναι σαφείς: χρησιμοποιούμε τον ανελκυστήρα όσο λιγότερο γίνεται.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr