Οι συλλήψεις των τριών ατόμων που αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα έγιναν στο παραπέντε μιας νέας βομβιστικής επίθεσης εκτιμούν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι συλλήψεις των τριών ατόμων που αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα έγιναν στο παραπέντε μιας νέας βομβιστικής επίθεσης εκτιμούν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης;

Οι αστυνομικοί εξετάζουν δυο σενάρια.

Ο 42χρονος, που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, φέρεται να πήγε στην αποθήκη στο Κουκάκι για να μεταφέρει τα εκρηκτικά σε άλλο χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε χτύπημα ή να τα εξαφανίσει για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Απαντήσεις στα ερωτήματα τους οι αστυνομικοί ευελπιστούν να προκύψουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσα από την εξέταση των υπολογιστών και των φορητών μονάδων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Στην αποθήκη στο Κουκάκι εντοπίστηκαν ποσότητες της εκρηκτικής ύλης αμμωνίτιδα, συνολικού βάρους άνω των 11 κιλών και 19 πυροκροτητές διαφόρων ειδών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροκροτητές ήταν έτοιμοι για χρήση και απέμενε μόνο η συνδεσμολογία με μπαταρία και ρολόι. Ως προς την ποσότητα των εκρηκτικών, αστυνομικές πηγές σημείωναν, πως ήταν περίπου ίδια με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας το 2016 και δεν είχε εκραγεί.

Ποιοι είχαν πρόσβαση στο υπόγειο;

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναμένουν τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και τα δείγματα DNA που εντοπίστηκαν για να εξακριβωθεί ποια άτομα έμπαιναν στη συγκεκριμένη αποθήκη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για «ορφανά» δείγματα.

Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες επιθέσεις να έχουν καταστραφεί όπως και οι εκτοξευτές ρουκετών για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες καθώς ως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή άλλης ομάδας του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr