Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να μας αφήσουν ήσυχους»: Έξαλλοι με τα νέα μέτρα οι περιπτεράδες – Τι λένε στο in.gr για το λουκέτο από τα μεσάνυχτα

«Να μας αφήσουν ήσυχους»: Έξαλλοι με τα νέα μέτρα οι περιπτεράδες – Τι λένε στο in.gr για το λουκέτο από τα μεσάνυχτα

Κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων λιανικής που από σήμερα θα κλείνουν στις 12 ενώ πριν αρκετά από αυτά έμεναν ανοιχτά όλο το βράδυ.

Κραυγή απόγνωσης από τους  ιδιοκτήτες των καταστημάτων λιανικής που από σήμερα θα κλείνουν στις 12 ενώ πριν αρκετά από αυτά έμεναν ανοιχτά όλο το βράδυ.

Ο λόγος για τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και τις κάβες οι οποίες «θυσιάστηκαν» στον βωμό της…  άδειας πλατείας.

Γιατί ας μην γελιόμαστε όποιος επιμένει να συνωστίζεται στις πλατείες θα το κάνει ακόμη και με κλειστά περίπτερα. Θα το κάνει αγοράζοντας τα απαραίτητα στις 12 παρά πέντε και όχι στη 1.

Οι καταστηματάρχες όμως που έχουν δει ήδη τον τζίρο τους να πέφτει τι θα κάνουν;

Αυτοί που το πρωί ήδη δίνουν αγώνα έχοντας απέναντι μεγάλους ανταγωνιστές όπως αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πουλάνε τα ίδια και περισσότερα.

Οι ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ στις φοιτητογειτονιές και κυρίως στου Ζωγράφου που εδώ και λίγα χρόνια δεν κλείνουν καθόλου την επιχείρησή τους μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τους φοιτητές πως θα πρέπει να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα;

Γιατί μπορεί η λογική να είναι…»διακόπτουμε κάθε κρίκο εφοδιαστικής αλυσίδας όσων συγκεντρώνονται στις πλατείες για να μείνουν σπίτι τους», αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά αυτή των ιδιοκτητών που βασίζονται στο νυχτερινό μεροκάματο και των εργαζομένων που δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες για να επιβιώσουν.

Και πράγματι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν είναι λίγοι, καθώς μόνο αν μετρήσουμε όλα αυτά τα περίπτερα που βρίσκονται κοντά στους σταθμούς των ΜΜΜ και μένουν ανοιχτά όλο το βράδυ, κατανοούμε πως το πρόβλημα δεν θα το έχουν μόνο τα μαγαζιά που βρίσκονται στις πλατείες.

Σε απόγνωση ιδιοκτήτες καταστημάτων

Το περίπτερο που δουλεύει η κυρία Μαίρη κοντά στο σταθμό της Καλλιθέας είναι 24ωρο και χωρίζεται σε βάρδιες.

« Πείτε μου τι θα του πω του ανθρώπου που έρχεται το βράδυ να κρατήσει το περίπτερο. Και ακόμη κι αν το κρατήσω θα πρέπει να μειώσω τις ώρες από τους υπόλοιπους. Ας μην σχολιάσω τον τζίρο μας που έχει ήδη μειωθεί από τον Μάρτιο. Η απόφαση αυτή θα μας τελειώσει», ανέφερε η κυρία Μαίρη στο in.gr.

Από την άλλη ο κύριος Φάνης ο οποίος διατηρεί περίπτερο κοντά στο σταθμό του Ταύρου μας εξήγησε πως ήδη από την περίοδο του lockdown τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς ο κόσμος απέφευγε να αγοράζει-αγγίζει πράγματα.

«Μπορεί το βράδυ να μην έχει απίστευτη κίνηση, ωστόσο τι νομίζετε…εγώ όπως και πολλοί άλλοι βασιζόμαστε στην πώληση ποτών, τσιγάρων και άλλων προϊόντων το βράδυ. Το να μας κλείνουν στις 12 και να μας ανοίγουν στις 5 είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος άλλωστε να ανοίξει κάποιος τόσο νωρίς. Όλη η κίνηση είναι από τις 11 μέχρι τις 3 μετά μιλάμε για.. κενή ώρα», μας εξηγεί ο περιπτεράς.

Ο κύριος Τάσος διατηρούσε κάβα στο Κουκάκι εδώ και πολλά χρόνια, όταν ξαφνικά πριν περίπου μία δεκαετία ένα σούπερ μάρκετ άνοιξε ακριβώς απέναντί του. Έκτοτε ο ίδιος βασιζόταν στους σταθερούς πελάτες που είχε και σε όσους έκαναν μία βιαστική στάση στο μαγαζί του προκειμένου να προμηθευτούν κάτι και κυρίως να πάρουν κάποιο δώρο.

«Μία κάβα πουλάει κυρίως αλκοόλ και ξηρούς καρπούς. Για το λόγο η κίνηση αυξάνεται στο κατακόρυφο το βράδυ και κυρίως μόλις κλείσουν τα σούπερ μάρκετ. Το να κλείνεις λοιπόν ένα μαγαζί ουσιαστικά την ώρα της αιχμής του είναι τουλάχιστον απαράδεκτο», ανέφερε ο κύριος Τάσος.

Πρόεδρος περιπτερούχων Αττικής: Είμαστε απελπισμένοι

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θεόδωρος Μάλλιος μιλώντας στο in.gr  και έστρεψε τα βέλη του κατά της Κυβέρνησης.

«Να μας αφήσουν ήσυχους» ανέφερε ο κ. Μάλλιος τονίζοντας πως οι περιπτεράδες είναι απελπισμένοι καθώς δεν ξέρουν πώς να λειτουργήσουν το μαγαζί τους με τα νέα μέτρα.

«Τα μέτρα αυτά μας βγάζουν από την σειρά μας» ανέφερε ο ίδιος ενώ τόνισε πως μπορεί ο τζίρος να μην είναι τόσο μεγάλος τη νύχτα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και πληρώνονται κρατώντας ανοιχτό το περίπτερο το βράδυ και πλέον το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Τέλος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων τόνισε πως είναι άλλο να κλείνεις τα περίπτερα και άλλο να απαγορεύεις την πώληση του αλκοόλ ώστε οι πολίτες να μην συνωστίζονται στις πλατείες.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024