Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είναι η όχι αυτοί οι πνεύμονες ασθενούς με κοροναϊό;  – Σάλος στο διαδίκτυο, τι ισχύει τελικά

Είναι η όχι αυτοί οι πνεύμονες ασθενούς με κοροναϊό; – Σάλος στο διαδίκτυο, τι ισχύει τελικά

Αλαλούμ έχει προκαλέσει η φωτογραφία με τις δύο ακτινογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ακτινολόγος από το ΚΑΤ και που σε αυτήν αποτυπώνεται η ραγδαία επιδείνωση που προκαλεί ο κοροναϊός στους ασθενείς.

Αλαλούμ έχει προκαλέσει η φωτογραφία με τις δύο ακτινογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ακτινολόγος από το ΚΑΤ και που σε αυτήν αποτυπώνεται η ραγδαία επιδείνωση που προκαλεί ο κοροναϊός στους ασθενείς.

Ο λόγος που αυτές οι δύο ακτινογραφίες έγιναν viral δεν ήταν επειδή δείχνουν την διαφορά στον πνεύμονα του ασθενούς με κοροναϊό μέσα σε 7 ώρες, αλλά επειδή πολλοί παρατήρησαν πως στο κάτω μέρος έγραφε δίπλα από την ημερομηνία 2015. Έτσι πολλοί δεν άργησαν να πουν πως οι ακτινογραφίες είναι fake news.

Ωστόσο όπως απέδειξαν τα ellinikahoaxes τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όπως αναφέρουν όντως στην κάτω πλευρά της οθόνης εμφανίζεται το διαθέσιμο, στον εκάστοτε αρμόδιο, ιστορικό ακτινολογικών-ακτινοδιαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, που μάλιστα προσδιορίζονται με τις συντομογραφίες XR για τις ακτινογραφίες (XRAY), CT για τις αξονικές τομογραφίες και MRI για τις μαγνητικές (για τις δύο πρώτες συντομογραφίες βρίσκουμε αναφορές στο αυθεντικό στιγμιότυπο παραπάνω).

Η “επίμαχη” εγγραφή από το 2015, που με δυσκολία διακρίνεται και στην επεξεργασμένη εκδοχή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πραγματικότητα αποτελεί συντομογραφικό κείμενο – σύνδεσμο προς παλαιότερη αξονική τομογραφία, για την ακρίβεια αξονική αγγειογραφία (CT angiogram), η εικόνα της οποίας διαφέρει σημαντικά από αυτήν της ακτινογραφίας ακτίνων Χ.

Ανάρτηση της νοσηλεύτριας στην ιδιωτική ομάδα όπου αναρτήθηκαν οι αρχικές εικόνες.
Ανακεφαλαιώνοντας, η φωτογραφία – στιγμιότυπο οθόνης δεν παρουσιάζει ακτινογραφία του 2015. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται συντομογραφική ένδειξη – σύνδεσμος προς παλαιότερη αξονική αγγειογραφία, ανάμεσα σε άλλες ακτινολογικές εξετάσεις από το ιστορικό του ασθενούς, που είναι διαθέσιμες στον ιατρό.

Άρα, ο ισχυρισμός ότι η ακτινογραφία που βλέπουμε έχει χρονολογία 2015 και την δημοσίευσαν για να μας εξαπατήσουν, δεν ευσταθεί καθώς οι ημερομηνίες που φαίνονται είναι παλιότερες εξετάσεις από το ιστορικό του ασθενή.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024