Τίθεται θέμα ασφαλείας και απρόσκοπτης λειτουργίας των φυλακών

Εγινε κι αυτό. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζητούν να παίρνουν άδειες ειδικού σκοπού, όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, παρά το γεγονός ότι οι φυλακές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και θα τεθεί σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.

Με επιστολή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) ζητά από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του Covid-19, και παρά το γεγονός ότι η γενική γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει ζητήσει από τους διευθυντές των φυλακών να εξετάζουν τις αιτήσεις για άδεια και να τις απορρίπτουν αν τίθεται θέμα ομαλής λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης.

Πέραν πάσης λογικής, δηλαδή, και χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός ως προς το πώς θα λειτουργούν οι φυλακές αν φύγουν υπάλληλοι με ειδική άδεια.

Η υπόθeση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής η οποία σε ανάρτησή της στο faceobook αναφέρει:

Με επιστολή μου στους διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, ζήτησα την ενδελεχή εξέταση των αιτήσεων του προσωπικού για τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού και τυχόν απόρριψη αυτών -κατόπιν σαφούς αιτιολόγησης της απόφασής τους- ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα Καταστήματα Κράτησης είναι ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο και δεν προβλέπεται από πουθενά η αναστολή λειτουργίας ή περιορισμός τους.

Για λόγους τάξης και ασφάλειας δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα Κράτησης να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς που ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid-19.

Επομένως, μου προξενεί αλγεινή εντύπωση η επιστολή της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας η οποία ζητά τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού και για το προσωπικό των φυλακών.

Και μάλιστα χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά στο πώς θα μπορούσε να ισχύσει αυτό το καθεστώς ώστε να μη μείνουν αφύλαχτα τα Καταστήματα Κράτησης.

Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε όλοι απαιτούν σύνεση, ομοψυχία και αντίληψη της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί.

Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα δημόσιας ασφάλειας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr