Εικόνες βίας με επεισόδια και τραυματισμούς σε γυμνάσιο του Αλίμου

Γονείς εναντίον μαθητών στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου. Κυκλωμένοι από μαθητές, οι γονείς σε έξαλλη κατάσταση προσπαθούν να απομακρύνουν από την κεντρική πόρτα κάδους απορριμμάτων και σίδερα που κρατούν κλειστό το σχολικό κτίριο.

Πίσω από τα κάγκελα και έξω από το σχολείο μαθητές προσπαθούν να τους σταματήσουν. Επικρατεί χάος με φωνές και σπρωξίματα ανάμεσα σε γονείς και μαθητές. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο. Βίντεο με τις πρωτοφανείς σκηνές κάνουν το γύρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Μαθητές καταγγέλλουν ότι υπήρξε βία σε βάρος τους από τους γονείς που προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη στο σχολείο τους. Ένας από αυτούς δείχνει μπροστά στην κάμερα του MEGA σημάδια στο χέρι του.

Χαμός και στην Καλαμάτα

Γυαλιά – καρφιά έγιναν όλα μέσα στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας όπου υπήρχε κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα την οποία περιφρουρούσαν 10 μαθητές. Κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο κτίριο και μια μέρα μετά την κατάληψη οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μπροστά σε σπασμένες καρέκλες, τζαμαρίες, πόρτες, κατεστραμμένα θρανία ενώ έλειπαν 3 υπολογιστές.

Κρούσματα σε 111 σχολεία

Σε 111 σχολεία έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα κρούσματα. Από αυτά μόλις εννέα είναι κλειστά, ενώ στα υπόλοιπα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τμήματα ή τάξεις.

Σημειώνεται ότι τα 88 εκ των 111 σχολείων βρίσκονται στην Αττική, με τα 20 εξ αυτώ να είναι στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr