Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Τι απαντά το ΑΧΕΠΑ για τις ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού με κρούσματα

Κοροναϊός: Τι απαντά το ΑΧΕΠΑ για τις ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού με κρούσματα

Το ΑΧΕΠΑ τηρεί από την αρχή εξάπλωσης της πανδημίας όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη διαχείριση των προσερχόμενων ύποπτων και θετικών κρουσμάτων Covid-19, καθώς και των περιστατικών της κανονικής εφημερίας, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου

Το ΑΧΕΠΑ τηρεί από την αρχή εξάπλωσης της πανδημίας όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη διαχείριση των προσερχόμενων ύποπτων και θετικών κρουσμάτων Covid-19, καθώς και των περιστατικών της κανονικής εφημερίας, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης.

Με αφορμή ρεπορτάζ του MEGA που δείχνει επιβεβαιωμένα περιστατικά κοροναϊού να περνούν μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου σε ώρα εφημερίας και τραυματιοφορείς να βγάζουν τις ειδικές στολές στον κοινό αύλιο χώρο, να τις τοποθετούν μόνοι τους σε σακούλες και να τις αφήνουν εκεί που πάνε και τα κοινά απορρίμματα, ο κ. Παντελιάδης σημειώνει ότι «υπάρχουν δύο ξεχωριστές είσοδοι στο χώρο του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), μια για τα κοινά περιστατικά της εφημερίας και μια τα ύποπτα και θετικά Covid-19».

Η απάντηση του νοσοκομείου

«Το ΤΕΠ Covid-19 του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ είναι ίσως το μοναδικό που διαθέτει δικό του αξονικό τομογράφο και ακτινολογικό εργαστήριο για τη διεξαγωγή απλών ακτινογραφιών, αξονικών τομογραφιών και υπερηχογραφημάτων, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενείς Covid -19 (ύποπτους ή θετικούς). Η απεικονιστική διερεύνηση των μη Covid -19 περιστατικών πραγματοποιείται στο κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου, που στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο.

» Σε περίπτωση που το περιστατικό από το ΤΕΠ Covid-19 χρήζει εισαγωγής οδηγείται στις Κλινικές που έχουν οριστεί για νοσηλεία αποκλειστικά περιστατικών κοροναϊού, αφού πραγματοποιηθεί η εκκένωση των κοινόχρηστων χώρων. Μετέπειτα ακολουθεί μηχανικός καθαρισμός και απολύμανσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.

» Τόσο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και τα συνεργεία καθαρισμού λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, σε απόλυτη συμφωνία με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» αναφέρει ο κ. Παντελιάδης.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι διενεργείται επιτόπια απολύμανση τόσο των πληρωμάτων όσο και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με τα οποία έχουν διακομισθεί τα ύποπτα ή θετικά κρούσματα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024