Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Renault Arkana: Στην ελίτ των coupe SUV

Renault Arkana: Στην ελίτ των coupe SUV

Η Renault προσθέτει στην ευρωπαϊκή της γκάμα ένα νέο SUV μοντέλο το οποίο υπακούει στην δυναμική σχεδιαστική λογική των coupe SUV και αντλεί τις τεχνολογικές του επιρροές από το πιο πρόσφατο Clio.

H γαλλική φίρμα διευρύνει την γκάμα των SUV της, αυτήν την φορά, επενδύοντας σε κάτι λιγότερο παραδοσιακό, ενδίδοντας στη γοητεία που αποπνέει ο συνδυασμός ενός υπερυψωμένου αμαξώματος με μια coupe οροφή.

Το Arkana όπως ονομάζεται η πρώτη Coupe SUV απόπειρα των Γάλλων βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα Clio και Captur από όπου, προφανώς αντλεί τις σχεδιαστικές του επιρροές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την coupe χάραξη της οροφής το Arkana μπορεί να φιλοξενήσει σύμφωνα με τις συστάσεις έως και 513 λίτρα αποσκευών στο πορτ μπαγκάζ δηλαδή προσφέρει 122 λίτρα επιπλέον χώρου σε σχέση με το Clio ενώ η Renault έχει φροντίσει να ενισχύσει την πρακτικότητα όσο και την χρηστικότητά του, με εξοπλιστικά στοιχεία όπως η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα περιμετρικής όρασης καθώς και η δυνατότητα διαμόρφωσης ενός πλήρως επίπεδου χώρου αποσκευών.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με δεδομένη τη σχεδιαστική συνάφεια με το Clio το Arkana επωφελείται από το σύστημα infotainment που στην κορυφαία διαμόρφωση του φτάνει τις 9,3 ίντσες και συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,0 ιντσών, προσφέροντας λειτουργικά Apple Car Play και Android Auto και υποστηρίζοντας αυτόματα updates και εμφανίζοντας τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Στα συστήματα ασφαλείας συγκαταλέγεται ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η Renault στο συγκεκριμένο τομέα, συμπεριλαμβανομένων ενεργού cruise control, αυτόνομης πέδησης, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώρισης της οδικής σήμανσης και ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου.

Η διαμόρφωση του εσωτερικού θυμίζει ποιοτικά επίσης το Clio με τη διαφορά ότι εδώ η αισθητική έχει ένα πιο αιχμηρό ύφος με τις κόκκινες λεπτομέρειες, την απομίμηση ανθρακονήματος και τα πεντάλ αλουμινίου να δίνουν τον τόνο.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες στη βάση της γκάμας του Arkana βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1,3 λίτρου που συνδυάζεται με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας όπως και στο Clio, αποδίδοντας 130 ίππους και 260 Nm ροπής. Η κορυφαία εκδοχή του γαλλικού coupe SUV αναμένεται να εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο το οποίο θα αποτελείται από κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου και δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 160 ίππων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Arkana αναμένεται να διατεθεί από το β΄εξάμηνο του 2021.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024