Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός χτυπά τα θεσμικά όργανα της ΕΕ - Σε καραντίνα και ο Αλτμάιερ

Ο κοροναϊός χτυπά τα θεσμικά όργανα της ΕΕ – Σε καραντίνα και ο Αλτμάιερ

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα σε δύο συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εντός δύο ημερών.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ έγινε χθες Τετάρτη το δεύτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης που τέθηκε σε καραντίνα μέσα σε μια ημέρα, γνωστοποιώντας πως θα μείνει σπίτι διότι ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Εκτός και ο Μάας

Νωρίτερα χθες, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και να τεθεί επίσης σε καραντίνα διότι μέλος της ασφάλειάς του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

Μολονότι οι δύο υπουργοί εξετάστηκαν και τα τεστ επέστρεψαν αρνητικά ως εδώ, η εξέλιξη υπογραμμίζει το ενδεχόμενο η λειτουργία της κυβέρνησης και της διπλωματίας της Γερμανίας να αντιμετωπίσουν προβλήματα, την ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για το επαπειλούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο Αλτμάιερ, ο οποίος φιλοξένησε στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ τη Δευτέρα, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά διότι συνεργάτης ευρωπαίου συναδέλφου του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

«Εξετάστηκα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό την Παρασκευή και αισθάνομαι πολύ καλά», διαβεβαίωσε.

Ερώτημα και για άλλους υπουργούς

Δεν έχει γίνει σαφές σε αυτό το στάδιο ούτε το εάν ο Αλτμάιερ ήρθε σε στενή επαφή με τον συνεργάτη του ευρωπαίου υπουργού, ούτε εάν και άλλοι υπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ θα χρειαστεί επίσης να τεθούν σε καραντίνα.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την επομένη της αναβολής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επόμενη εβδομάδα, επειδή ο πρόεδρός του Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024