Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν σε Φον ντερ Λάιεν: Η Ελλάδα να μη σπαταλήσει ξανά την ευκαιρία για διπλωματία

Ερντογάν σε Φον ντερ Λάιεν: Η Ελλάδα να μη σπαταλήσει ξανά την ευκαιρία για διπλωματία

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο επέρριψε τις ευθύνες για τις διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αγγλική έκδοση της τουρκικής Daily Sabah

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο επέρριψε τις ευθύνες για τις διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αγγλική έκδοση της τουρκικής Daily Sabah.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ερντογάν είπε πως στην καρδιά των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται οι «μαξιμαλιστικοί» -όπως τους χαρακτήρισε- ισχυρισμοί της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και το γεγονός ότι «οι Τουρκοκύπριοι αγνοούνται».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν μετέφερε στην Ντερ Λάιεν ότι η Τουρκία, εξ αρχής υπεστήριζε τον διάλογο και είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι ελπίζει πως αυτή η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα σπαταληθεί ξανά από την Ελλάδα.

O Eρντογάν σημείωσε ότι ανανέωση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, καθώς και η ανανέωση της Τελωνειακής Ένωσης και της εξαίρεσης στη βίζα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία στέρεα βάση για την ενδυνάμωση των σχέσεων.

Επαναλαμβάνοντας τέλος, ότι απαιτείται απλά μία κατανομή του βάρους για το μεταναστευτικό, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Ε.Ε. πρέπει να διερευνήσει «τις παραβιάσεις που διέπραξε η Ελλάδα και η FRONTEX».

Την έναρξη των διερευνετικών συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας χαιρετίζει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κομισιόν την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην ανάρτησή της στο τουίτερ σημειώνει ότι «χαιρετίζει την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών» Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει στο tweet της:

«Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024