Η επιχείρηση «πλατεία» της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε εφαρμογή με 50 περιπολικά να σαρώνουν πολυσύχναστες πλατείες της Αττικής και άλση. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μάλιστα οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι όπου είχαν μαζευτεί νεαροί επιβλήθηκαν πρόστιμα αλλά έγιναν και προσαγωγές, καθώς κάποιοι αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Η επιχείρηση «σκούπα» στις πλατείες από την Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε με πρόστιμα και προσαγωγές. Πενήντα περιπολικά χθες το βράδυ σάρωναν πλατείες πάρκα, άλση και από τα μεγάφωνα ενημέρωναν τον κόσμο να μην συνωστίζεται.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικές δυνάμεις φτάνουν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Οι παρέες των νεαρών που έχουν μαζευτεί κινητοποιούν τους αστυνομικούς.

Αρκετοί φορούν μάσκες όμως οι αποστάσεις δεν τηρούνται. Τους πλησιάζουν και τους ζητούν τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια τους κάνουν συστάσεις να αποχωρήσουν από την πλατεία. Σε κάποιους επιβάλλουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 83 έλεγχοι στην πλατεία Βαρνάβα, επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα των 150 ευρώ σε νεαρούς για παράβαση του ορίου των 9 ατόμων ενώ έγιναν και 6 προσαγωγές πολιτών που δε δέχθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Νωρίτερα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο στην πλατεία Ομονοίας. Πλησιάζουν τα άτομα που κάθονται κοντά στο συντριβάνι και τους ζητούν να αποχωρήσουν. Ο ένας μετά τον άλλον αποχωρεί από την πλατεία. Ένας νεαρός μαζεύει τα μπουκάλια με τις μπύρες και απομακρύνεται.

Την ίδια ώρα από το μεγάφωνο του περιπολικού οι αστυνομικοί υπενθύμιζαν και το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ υπάρχουν τουλάχιστον 20 «κόκκινα» σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός κυρίως μετά τα μεσάνυχτα όταν κατεβάζουν ρολά μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον έως και τις 4 Οκτωβρίου περιπολικά με αναμμένους φάρους θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με ηχητικά μηνύματα θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

«Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. στις πλατείες

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα καταγράφοντας την επιχείρηση της αστυνομίας.

Περιπολικά και δυνάμεις της αστυνομίας σαρώνουν όλα τα κεντρικά σημεία στην Αττική, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Τα ηχογραφημένα μηνύματα ακούγονται συνεχώς από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, νωρίς το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί πολλά άτομα, χωρίς μάσκα. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν συστάσεις, ενώ υπάρχει εντολή για πρόστιμα και προσαγωγές σε όσους δεν υπακούν στις συστάσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr