Τα μεγάφωνα των περιπολικών θα ηχήσουν και πάλι προκειμένου να κάνουν συστάσεις αποσυμφόρησης. Οι πεζές περιπολίες της ΕΛΑΣ αλλά και εκείνες με περιπολικό ή μοτοσικλέτες αυξάνονται κατακόρυφα.

Από απόψε το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή και το ειδικό σχέδιο της αστυνομίας για τον συνωστισμό στις πλατείες. Θα μπαίνουν κορδέλες αποκλεισμού σε πλατείες όπου έχει παρατηρηθεί συνωστισμός, ενώ από τα μεγάφωνα των περιπολικών θα ακούγεται το μήνυμα που θα καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν και να τηρούν αποστάσεις.

Τα μεγάφωνα των περιπολικών θα ηχήσουν και πάλι προκειμένου να κάνουν συστάσεις αποσυμφόρησης. Οι πεζές περιπολίες της ΕΛΑΣ αλλά και εκείνες με περιπολικό ή μοτοσικλέτες αυξάνονται κατακόρυφα.

Η Ελληνική αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τις «κόκκινες» πλατείες, όπου θα δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση. Πρόκειται για τα Εξάρχεια, την Κυψέλη, την Καλλιθέα, της Νέα Σμύρνη, το Γκάζι και την Αγία Παρασκευή.

Ένα ιδιότυπο «lockdown» σε πάρκα και πλατείες έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία για την αποφυγή του συνωστισμού.

Ομάδες έκτακτου αποσυγχρωτισμού, θα καταφθάνουν άμεσα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση και θα γίνονται συστάσεις.

Με βάση τα τελευταία μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για συναθροίσεις και στους ανοιχτούς χώρους.

Από τα ενεργά κρούσματα τα περισσότερα είναι στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, και πολλά αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες. Γι’ αυτό θα δοθεί έμφαση στην μετάφραση της καμπάνιας κατά του κοροναϊού σε όσες περισσότερες γλώσσες γίνεται.

Οι επιτελείς της αστυνομίας βρίσκονται σε διαρκείς συσκέψεις με αντικείμενο την εφαρμογή των οδηγιών και την επιβολή προστίμων. Ωστόσο, αν δεν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Ξεκίνησαν οι περιπολίες στις πλατείες

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, όπου έχουν ξεκινήσει τα περιπολικά αναπαράγουν το μήνυμα ενημέρωσης των πολιτών, ενώ δεν επιτρέπονται συγκεντρώνεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους.

Το μήνυμα από τα περιπολικά θα μεταδίδεται σε τρεις γλώσσες, ελληνικά αγγλικά και αραβικά, ενώ η σχετική ενημέρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα τις Τρίτης.

Το πρόστιμο για όσους δεν συμμορφώνονται στις συστάσεις της αστυνομίας θα είναι 150 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που τα φαινόμενα συνωστισμού εξακολουθήσουν, θα μπαίνουν κορδέλες αποκλεισμού της πλατείας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr