Στριμωγμένοι για μια ακόμη μέρα οι επιβάτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ, πλέον όμως οι διαμαρτυρίες έρχονται και από τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που λένε ότι κανονικά για να μην υπάρχει συνωστισμός θα έπρεπε να έχουμε στους δρόμους αυτή τη στιγμή 1250 λεωφορεία ενώ έχουμε 1050.

Η ηγεσία του Υπουργείου λέει ότι τα 300 λεωφορεία που θα πάρουμε με leasing θα τα πάρουμε στις αρχές του 2021.

Επιβάτες χωρίς μάσκα. Συνωστισμός. Μεγάλη αναμονή. Οι αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν, παραδέχθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε οδηγούς και οχήματα.

«Πρέπει να είναι 1250 λεωφορεία και τρόλεϊ και χθες ήταν στα 1050. Το 10% του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου είναι από το φιλότιμο των που δουλεύουν τα δεδουλευμένα τους ρεπό».

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι προγραμματίζονται 655 προσλήψεις ενώ παράλληλα «τρέχει» διαγωνισμός για leasing 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων. Όμως αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν ύστερα από τουλάχιστον τέσσερις μήνες…

Στο χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναφέρθηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στην κοινωνία ώρα Mega. «Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν προσληφθεί. Ιανουάριος του 21, 655 άτομα τόσο στη ΟΣΥ όσο και στη ΣΤΑΣΥ».

Διαδρομές για γερά νεύρα

Και σήμερα οι εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία είναι αποκαρδιωτικές. Οι ίδιες εικόνες συνωστισμού και στα τρόλεϊ. Οι επιβάτες στρυμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο και καμία τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, καθημερινοί είναι οι έλεγχοι στα λεωφορεία από άνδρες της τροχαίας για τη χρήση μάσκας. Και σήμερα υπήρξαν παραβάτες στους οποίους και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 €.