Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Emmy 2020: Απονομή με πολιτικά μηνύματα και στην σκιά του κοροναϊού

Emmy 2020: Απονομή με πολιτικά μηνύματα και στην σκιά του κοροναϊού

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σχόλια για κοινωνική δικαιοσύνη και η πανδημία του νέου κοροναϊού κυριάρχησαν στην 72η τελετή απονομής των βραβείων Emmy

Η 72η τελετή απονομής των Primetime Emmy Awards (Βραβεία Εμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης) με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ, η πρώτη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από το σχεδόν άδειο Staples Center στο κέντρο του Λος Άντζελες και τους υποψήφιους να την παρακολουθούν μέσω τηλεδιάσκεψης, ήταν ένα μείγμα από μαύρο χιούμορ καραντίνας, αιτήματα για καλοσύνη και ανθρωπισμό, αστεία για απουσία κοινού, συστάσεις για προσέλευση στις κάλπες στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και έντονα σχόλια για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη φυλετική αναγνώριση.

Εργαζόμενοι σε τομείς της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, μεταξύ άλλων γιατροί, καθηγήτρια ιστορίας, υπάλληλος σε εταιρεία αποστολών, οδηγός φορτηγού απένειμαν βραβεία, προτού όμως παρουσιάσουν τους υποψήφιους μίλησαν για τη μάχη που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει ο καθένας στον τομέα του.

Όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ ο κωμικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Τζίμι Κίμελ, o οποίος μετά τα εισαγωγικά του σχόλια για τη φετινή απονομή… PandEmmy έκανε και αιχμηρό σχόλιο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του λέγοντας:

«Φυσικά και είμαι μόνος μου εδώ. Φυσικά και δεν έχουμε κοινό. Δεν είμαστε σε συγκέντρωση MAGA, εδώ είναι τα Emmy!».

Οι σειρές Succesion (ΗΒΟ), Watchmen (HBO) και Schitt’s Creek (Pop TV) συγκέντρωσαν τα περισσότερα βραβεία.

Παρότι το Netflix είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, η συνδρομητική πλατφόρμα κέρδισε 21 βραβεία και έμεινε πίσω από το HBO που κυριάρχησε με 30.

Ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν η απρόσμενη μίνι επανασύνδεση τριών πρωταγωνιστών της σειράς «Friends». Η Τζένιφερ Άνιστον, αφού παρουσίασε ένα βραβείο με τον Κίμελ επέστρεψε σπίτι, έβγαλε το μαύρο φόρεμα και τα διαμάντια, φόρεσε την άνετη ροζ ρόμπα της και κάθισε να παρακολουθήσει την υπόλοιπη απονομή με τη… «Μόνικα», Κόρτνεϊ Κοξ και τη «Φίμπι», Λίζα Κούντροου. Ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής συνδέθηκε με το σπίτι της και οι τρεις πρωταγωνίστριες έκαναν μια κοινή εμφάνιση στην κάμερα, με τον Τζέισον Μπέιτμαν σε ρόλο… γκεστ σταρ.

Νωρίτερα όταν ο Τζίμι Κίμελ, κάλεσε στη σκηνή την Τζένιφερ Άνιστον για να παρουσιάσει το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά θέλοντας να δείξει ότι όλα είναι ασφαλή και τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, ψέκασε τον φάκελο των αποτελεσμάτων με αντισηπτικό και στη συνέχεια τον πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων, βάζοντάς του φωτιά.

Η Τζένιφερ Άνιστον πήρε έναν πυροσβεστήρα και προσπάθησε να τη σβήσει. Δυστυχώς για την ηθοποιό οι φλόγες δεν υποχωρούσαν. Τελικά όμως τέθηκαν υπό έλεγχο, καθώς η Άνιστον προσπάθησε με επιμονή να σβήσει τη φωτιά.

Τα μέλη του καστ της σειράς «Little Fires Everywhere» του Hulu, που ήταν υποψήφιο για τρία Emmy, υιοθέτησαν μια άλλη προσέγγιση για το 2020. Συγκεντρώθηκαν σε αυτό που φαινόταν να είναι πίσω αυλή κάποιου σπιτιού και κοινωνικά απομακρυσμένες, ντύθηκαν επίσημα και είχαν αξεσουάρ που φοριούνται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι Ριζ Γουίδερσπουν και Κέρι Ουάσινγκτον φόρεσαν λαμπερά καπέλα πάρτι και γυαλιά με την ένδειξη «2021». Όταν ο Τζίμι Κίμελ τις ρώτησε τι έγινε, απάντησαν: «Έχουμε πάρτι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γιατί είμαστε έτοιμες για τη λήξη αυτής της χρονιάς».

Ο Μαρκ Ράφαλο, νικητής στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία, για τον ρόλο του στο «I Know This Much Is True» κατά την ομιλία αποδοχής του βραβείου τάχθηκε με πάθος υπέρ της προσέλευσης στις κάλπες.

«Και έτσι έχουμε μια μεγάλη, σημαντική στιγμή μπροστά μας. Θα είμαστε μια χώρα διαίρεσης και μίσους, μια χώρα μόνο για ορισμένους ανθρώπους, ή θα είμαστε μια χώρα αγάπης, δύναμης και μάχης για όλους μας, που έχουμε το αμερικανικό όνειρο και την επιδίωξη της ζωής , της ελευθερίας, της αγάπης και της ευτυχίας, σε αυτή τη σπουδαία χώρα μας» επισήμανε.

Καλύτερη κωμική σειρά αναδείχθηκε το Schitt’s Creek που θριάμβευσε με εννέα αγαλματίδια για την τελευταία της σεζόν. Το Watchmen βραβεύτηκε ως η καλύτερη μίνι-σειρά απέσπασε 11 βραβεία συνολικά και το Succession πήρε το Emmy της καλύτερης δραματικής σειράς και άλλες τρεις διακρίσεις.

Ως καλύτερο ντοκιμαντέρ διακρίθηκε το The Last Dance για τη ζωή και την άνοδο στην κορυφή του NBA του Μάικλ Τζόρνταν. Το βραβείο καλύτερης τηλεταινίας κέρδισε το Bad Education του HBO και καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων αναδείχτηκε το Rick and Morty.

Οι νικητές των βραβείων Emmy 2020:

Καλύτερη δραματική σειρά:

Succession (HBO)

Καλύτερη κωμική σειρά:

Schitt’s Creek (Pop)

Καλύτερη μίνι σειρά:

Bad Education (HBO)

Καλύτερο Διαγωνιστικό Ριάλιτι:

Ru Pauls’ Drag Race

Καλύτερο Σενάριο σε Κωμική Σειρά

Ντάνιελ Λέβι, Schitt’s Creek

Καλύτερο Σενάριο σε Δραματική Σειρά

Τζέσι Άρμστρονγκ: This is not for Tears

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά

Ντάνιελ Λέβι, Άντριου Σιβιντίνο: Schitt’s Creek

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Δραματική Σειρά

Άντρι Παρέχ: Succession

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Μίνι Σειρά:

Μαρία Σνάιντερ: Unorthodox

Α’ Γυναικείος Ρόλος σε κωμική σειρά

Κάθριν Ο’ Χάρα: Schitt’s Creek

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Γιουτζίν Λέβι: Schitt’s Creek

Α’ Γυναικείος Ρόλος σε δραματική σειρά

Zendaya: Euphoria

Α’ Ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά

Τζέρεμι Στρονγκ: Succession

A’ Aνδρικός Ρόλος σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Μαρκ Ράφαλο: I Know This Much Is True

Α’ Γυναικείος σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Ρετζίνα Κινγκ: Watchmen

Β’ Γυναικείος Ρόλος σε δραματική σειρά

Τζούλια Γκάρνερ: Ozark

Β΄ Aνδρικός Ρόλος σε δραματική σειρά

Μπίλι Κράνταπ: The Morning Show

Β’ Γυναικείος Ρόλος σε Κωμική Σειρά

Άννυ Μέρφι: Schitt’s Creek

Β΄ Ανδρικός Ρόλος σε κωμική σειρά

Ντάνιελ Λέβι: Schitt’s Creek

Β΄ Γυναικείος Ρόλος σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Ούζο Αντούμπα: Mrs. America

Β’ Ανδρικός Ρόλος σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν II: Watchmen

Καλύτερο Talk Show

Last Week Tonight With John Oliver (HBO)

Καλύτερο Σειρά Sketch:

Saturday Night Live (NBC)

Καλύτερη guest γυναίκα ηθοποιός, κωμωδία:

Μάγια Ρούντολφ, Saturday Night Live

Καλύτερος guest άντρας ηθοποιός, κωμωδία:

Έντι Μέρφι, Saturday Night Live

Καλύτερη guest γυναίκα ηθοποιός, δράμα:

Τσέρι Τζόουνς, Succession

Καλύτερος guest άντρας ηθοποιός, δράμα:

Ρον Σεφάς Τζόουνς, «This Is Us»

Καλύτερος παρουσιαστής ριάλιτι:

RuPaul, Drag Race

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024