Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Για την ώρα απέχουμε από αυτή την απόφαση

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για lockdown στην Αττική, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Για την ώρα απέχουμε από αυτή την απόφαση.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι θα περιμένουν να δουν την επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες ημέρες, να δουν δηλαδή τι αποτέλεσμα θα έχουν τα μέτρα που από χθες εφαρμόζονται και μετά θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ήδη υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας και στην επιτροπή των ειδικών σκέφτονται διάφορα εναλλακτικά μέτρα πριν φτάσουμε στο σημείο εκείνο που θα είναι μονόδρομος το lockdown.

Για παράδειγμα σκέφτονται το μοντέλο της Μαδρίτης, δηλαδή ένα light μοντέλο καραντίνας, το οποίο προβλέπει περιορισμό των μετακινήσεων στους άνω των 65 ετών αλλά και της κυκλοφορίας στις επιβαρυμένες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση τονίζουν ότι είναι στο χέρι μας, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα που τώρα ισχύουν, δε θα φτάσουμε εκεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr