Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πλάνο και η «εντολή» Μαρτίνς για Ομόνοια

Το πλάνο και η «εντολή» Μαρτίνς για Ομόνοια

Πώς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τον μεγάλο αυριανό αγώνα με την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στοχεύοντας φυσικά σε μια νίκη με «καθαρό» σκορ καθώς ακολουθεί στις 29 του μήνα η ρεβάνς επί κυπριακού εδάφους.

Όλοι στο Ρέντη και πρώτος απ’ όλους ο Πέδρο Μαρτίνς, γνωρίζουν πολύ καλά τις παγίδες που υπάρχουν και είναι σίγουρο πως ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων θέλει να έχει στην «πρίζα» τους παίκτες του.

«Καμιά χαλάρωση» είναι το μήνυμα του Μαρτίνς, ο οποίος έχει πολλές εμπειρίες και επιτυχίες σε προκριματικά καλοκαιριού κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ασφαλώς και το ιδανικό «σενάριο» για την ομάδα του λιμανιού θα είναι μια νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος χρειάζεται προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και φυσικά προσοχή στον αντίπαλο.

Είναι προφανές ότι η Ομόνοια έχει πραγματοποιήσει, όχι βήματα, αλλά άλματα προόδου τα δύο – τρία τελευταία χρόνια και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις προκρίσεις που πήρε η κυπριακή ομάδα επί των Λέγκια και Ερυθρού Αστέρα.

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού για να πετύχουν τον στόχο τους στον αυριανό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Πάμε τώρα και στο πλάνο που έχει στα «σκαριά» ο 50χρονος τεχνικός των πειραιωτών, γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχουν αλλαγές στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη αλλά και τους Γιώργου Μασούρα στην  αρχική εντεκάδα της ομάδας του.

Αμφότεροι έκαναν την διαφορά στον αγώνα με τους Αρκάδες και ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά ότι οι δύο Έλληνες μεσοεπιθετικοί μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Όχι μόνο στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και στο σκοράρισμα κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για τον σχεδιασμό που κάνει ο Πορτογάλος, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως ο Μαρτίνς θα επιλέξει Φορτούνη και Μασούρα για το βασικό σχήμα και σε μια τέτοια περίπτωση οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν με διάταξη 4-2-3-1, δηλαδή με Καμαρά – Μπουχαλάκη στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Κανείς βέβαια δεν πρέπει να ξεχνά ότι η τριάδα στον άξονα είναι πάντα στο μυαλό του Μαρτίνς και ο Πορτογάλος έχει επανειλημμένα στηριχθεί στο 4-3-3, αλλά γι’ αυτό το ματς είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιήσει τα πλάνα του.

Υπάρχει ενδεχόμενο έκπληξης από πλευράς του «ερυθρόλευκου» τεχνικού; Σαφώς και υπάρχει αλλά περισσότερα θα φανούν μετά την σημερινή απογευματινή προπόνηση στο Ρέντη, όταν και θα κάνει τις τελευταίες δοκιμές ο Μαρτίνς.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024