Κοτανίδου στο MEGA: Δεν θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε γενικευμένο lockdown
«Οι εντατικές αυτή τη στιγμή έχουν αρκετά περιστατικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απερισκεψίας που είχαμε εδώ και πάνω από 20 ημέρες. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουμε δώσει και μετά από ένα δεκαπενθήμερο θα δούμε καλυτέρευση των πραγμάτων»
Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κ. Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος και Τακτική Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.
«Η ζωή όλου του πλανήτη άλλαξε με τον κοροναϊό. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκες, να μην είμαστε ανοιχτοί στις συναναστροφές μας, όλη η ζωή μας έχει αλλάξει» σημείωσε η κ. Κοτανίδου.
«Οι εντατικές αυτή τη στιγμή έχουν αρκετά περιστατικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απερισκεψίας που είχαμε εδώ και πάνω από 20 ημέρες. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουμε δώσει και μετά από ένα δεκαπενθήμερο θα δούμε καλυτέρευση των πραγμάτων» τόνισε σε ό,τι αφορά στην κατάσταση σήμερα.
Αναφερόμενη στα όσα έχουν ακουστεί ότι ο κοροναϊός είναι πλέον πιο επιθετικός, η ίδια ανέφερε ότι «δεν έχουμε καμία τέτοια διαπίστωση. Στην πρώτη φάση της επιδημίας είχαμε περίπου 3.500 κρούσματα, και θνητότητα 5,6%. Τώρα έχουμε 11.500 θετικά κρούσματα και θνητότητα 1,3%. Δεν πρέπει κανείς να μιλάει με εντυπώσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα».
«Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει γιατί δεν τα έχουμε ακολουθήσει. Εξαρτάται από εμάς και τη συμπεριφορά μας το τι θα γίνει. Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρή η πιθανότητα για γενικευμένο lockdown. Αλλά αυτή είναι απόφαση της κυβέρνησης. Δεν θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε lockdown» κατέληξε η κ. Κοτανίδου.
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442