«Οι εντατικές αυτή τη στιγμή έχουν αρκετά περιστατικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απερισκεψίας που είχαμε εδώ και πάνω από 20 ημέρες. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουμε δώσει και μετά από ένα δεκαπενθήμερο θα δούμε καλυτέρευση των πραγμάτων»

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κ. Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος και Τακτική Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.

«Η ζωή όλου του πλανήτη άλλαξε με τον κοροναϊό. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκες, να μην είμαστε ανοιχτοί στις συναναστροφές μας, όλη η ζωή μας έχει αλλάξει» σημείωσε η κ. Κοτανίδου.

«Οι εντατικές αυτή τη στιγμή έχουν αρκετά περιστατικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απερισκεψίας που είχαμε εδώ και πάνω από 20 ημέρες. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουμε δώσει και μετά από ένα δεκαπενθήμερο θα δούμε καλυτέρευση των πραγμάτων» τόνισε σε ό,τι αφορά στην κατάσταση σήμερα.

Αναφερόμενη στα όσα έχουν ακουστεί ότι ο κοροναϊός είναι πλέον πιο επιθετικός, η ίδια ανέφερε ότι «δεν έχουμε καμία τέτοια διαπίστωση. Στην πρώτη φάση της επιδημίας είχαμε περίπου 3.500 κρούσματα, και θνητότητα 5,6%. Τώρα έχουμε 11.500 θετικά κρούσματα και θνητότητα 1,3%. Δεν πρέπει κανείς να μιλάει με εντυπώσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα».

«Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει γιατί δεν τα έχουμε ακολουθήσει. Εξαρτάται από εμάς και τη συμπεριφορά μας το τι θα γίνει. Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρή η πιθανότητα για γενικευμένο lockdown. Αλλά αυτή είναι απόφαση της κυβέρνησης. Δεν θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε lockdown» κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr