Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση για την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού

Πρόκριση για την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού συνεχίζει να είναι ουσιαστική στον θεσμό του Κυπέλλου, επικράτησε του Παγκρατίου εκτός έδρας με 81-68 και προκρίθηκε στην 4η αγωνιστική της Α΄Φάσης.

Για ένα δεκάλεπτο ένιωσε αντίσταση ο Ολυμπιακός Β’ Τράπεζα Πειραιώς από το Παγκράτι, το οποίο και νίκησε εκτός έδρας με σκορ 81-6 και προκρίθηκε στην 4η αγωνιστική της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι παίκτες του Τσαλδάρη ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και απειλήθηκαν ελάχιστα. Αρχικά μπροστά βγήκε ο Χρηστίδης, οι παλιοκαραβάνες όπως ο Τσόχλας και ο Μελισσαράτος ήταν και πάλι… καίριοι και η αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων  συνεχίζει στον θεσμό.

Ο Ολυμπιακός Β’ είχε πλουραλισμό, ο αντίπαλός του μπόρεσε να τον απειλήσει μόνο για μία περίοδο και από εκεί και έπειτα τα πράγματα ήταν πολύ απλά για την ομάδα των Πειραιωτών. Πρώτος σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους ο Παπαδιονυσίου με 14 πόντους, ενώ ο Χρηστίδης είχε 13, ο Τσόχλας 11 και οι Κολοβέρος, Μελισσαράτος και Σκουλίδας από 10 πόντους αντίστοιχα.

Για τους ηττημένους 12 ειχε ο Μαλιωτάκης και 10 ο Γκαβασιάδης.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η αρχή ήταν υπέρ των γηπεδούχων με το 6-0 για το Παγκράτι, με τον Ολυμπιακό Β’ να είναι… άσφαιρος στο τρίλεπτο. Την πολιορκία των γηπεδούχων σταμάτησε ο Τσόχλας με τρίποντο, ενώ ο Μελισσαράτος με ποστ μείωσε στον πόντο.

Οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν το 8-0 σερί τους για το 6-8, ενώ αργότερα μέσω του Κολοβέρου το ματς έφτασε στο 10-13 στο κλειτσό του Παγκρατίου με 2:40 για το τέλος του δεκάλεπτου. Πότε ο Μελισσαράτος και πότε ο Χρηστίδης (τρίποντο με ταμπλό) έστειλαν το ματς στο 14-19, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 17-21.
Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο σκορ (23-26), με τον Χρηστίδη να πετυχαίνει το 23-29 με χουκ, με τον Έλληνα φόργουορντ να παραμένει ουσιαστικός και με νέο ποστάρισμα να προσφέρει σκορ στην ομάδα του.

Στο 26-33 του Ολυμπιακού Β, απάντησε ο Ξύδης, αλλά Νικολαΐδης και Παπαδιονυσίου έστειλαν το παιχνίδι στο 29-37. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-41 μετά από καλάθι του Καδρά στο τέλος του ματς με τους Πειραιώτες να αντιδρούν ιδανικά σε κάθε πρόκληση.

ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…

Ο Χρηστίδης ήταν σε εξαιρετική μέρα και πάλι, όμως ο Μελισσαράτος πήρε το… όπλο του στις αρχές του τρίτου δεκαλεπτου και για πρώτη φορά έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους (33-46). Το συγκρότημα του Τσαλδάρη, με τρίποντα (μία ο Τσόχλας και μία ο Χρηστίδης) προσπέρασε με 15 πόντους (37-52), με το Παγκράτι να έχει εγκλωβιστεί στην άμυνα των Ερυθρόλευκων.

Ο Τσόχλας με νέο τρίποντο προσέφερε στην ομάδα του απόσταση 17 πόντων (40-57), όμως οι γηπεδούχοι με ενάμισι λεπτό για το τέλος της περιόδου μείωσαν σε 44-58.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 49-61, δείχνοντας πως ελέγχουν απόλυτα το ματς. Ο Κολοβέρος στη συνέχεια πραγματοποίησε το 52-67 με ντράιβ αλλά και το 54-69, αλλά το Παγκράτι με συνεχόμενα τρίποντα (Πεφάνης) μείωσε στους 10 (60-70).

Και πάλι ο Κολοβέρος πρόσθεσε σκορ για την ομάδα του, ενώ ο Σκουλίδας με 2 λεπτά να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης να «χτυπάει» από τα 6,75μ για το 61-77. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η… ταφόπλακα για τους γηπεδούχους που δεν είχαν λύσεις για να αντιδράσουν. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τους παίκτες του Τσαλδάρη να παίρνουν την πρόκριση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024