Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τους πέντε τρόπους - προϋποθέσεις προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί ένα ποδοσφαιριστής σε άλλη εθνική ομάδα.

Η FIFA επικύρωσε χθες στο συνέδριό της και θα ισχύoυν από αυτήν τη σεζόν, τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας παίκτης για να μπορεί να αλλάξει εθνική ομάδα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου προχώρησε στους πέντε τρόπους – προϋποθέσεις προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί ένα ποδοσφαιριστής σε άλλη εθνική ομάδα και τους παρουσίασε.

Αναλυτικά:

1. Τη στιγμή που ο παίκτης έπαιξε τον πρώτο του επίσημο αγώνα με την τρέχουσα ομοσπονδία του, θα πρέπει να έχει ήδη την εθνικότητα που θέλει να εκπροσωπήσει.
2. Να είναι κάτω των 21 ετών τη στιγμή που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την τρέχουσα ομοσπονδία.
3. Να μην έχει παίξει περισσότερα από τρία παιχνίδια με την τρέχουσα εθνική ομάδα του.
4. Να έχουν περάσει τρία χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι με την εθνική ανδρών.
5. Να μην έχει παίξει σε κανένα παιχνίδι τελικής φάσης με την εθνική ανδρών.

Μία από τις πιο πρόσφατες και γνωστές περιπτώσεις είναι εκείνη του Μουνίρ Ελ Χαντάντι, ο οποίος, αφού έπαιξε 13 λεπτά με την Ισπανία το 2014, σε έναν αγώνα στην προκριματική φάση του Euro 2014 εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας (5-1), δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με το Μαρόκο, τη χώρα καταγωγής των γονέων του.

Ο Μουνίρ, ο οποίος δεν κλήθηκε ξανά από τη «La Roja», άσκησε έφεση στο CAS, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης για τον αθλητισμό, που δικαίωσε τη FIFA.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr