Ερντογάν: Θέλουν να εμποδίσουν την αιώνια αφύπνισή μας – Θα γίνουμε παγκόσμια δύναμη
Μιλώντας στην τελετή έναρξης του 5ου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Βόρειου Μαρμαρά, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τους ευσεβείς πόθους του να κάνει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη και παγκόσμια δύναμη
Τα νεο-οθωμανικά σχέδιά του ανέπτυξε για ακόμη μια φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας στην τελετή έναρξης του 5ου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Βόρειου Μαρμαρά, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τους ευσεβείς πόθους του να κάνει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη και παγκόσμια δύναμη.
«Κάθε μας βήμα είναι ο θεμέλιος λίθος αυτού του οράματος μας. Έχει ζωτική σημασία για εμάς να πετύχει ο αγώνας που δίνουμε σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέας, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα» είπε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Τόνισε, δε, χωρίς να κατονομάζει πως «κάποιοι θέλουν την Τουρκία να δίνει αγώνα με τα εσωτερικά της ζητήματα και θέλουν να εμποδίσουν την αιώνια αφύπνισή μας».
Αμφίσημα μηνύματα
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες ο τούρκος πρόεδρος ακολουθεί τακτική καρότου και μαστιγίου καθώς, αφενός υπογραμμίζει την αποχώρηση του Oruc Reis ως κίνηση διπλωματίας από την πλευρά της Αγκυρας, αφετέρου τονίζει πως αν χρειαστεί μπορεί η χώρα του να κάνει επίδειξη ισχύος.
«Γιατί αποσύραμε το Oruc Reis;» ανέφερε ο κ. Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία.
Και απάντησε ο ίδιος: «Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία, ας κάνουμε ένα θετικό βήμα στη διπλωματία. Αφήστε την Ελλάδα να καλωσορίσει θετικά την προσέγγισή μας και εμείς κάνουμε ένα βήμα αντιστοίχως. Αυτό κάναμε».
Εν συνεχεία, ωστόσο υπογράμμισε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι με την απόσυρση του Oruc Reis για επισκευή και συντήρηση, πως η σεισμική έρευνά μας έχει σταματήσει. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συντήρησης, θα επιστρέψει στη θέση του και θα συνεχίσει τις εργασίες του εκεί».
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442