Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαντζωμένοι πάνω από 10 ώρες στα δέντρα : Συγκλονιστική διάσωση-θρίλερ για 3 εργαζόμενους στον Αλμυρό

Γαντζωμένοι πάνω από 10 ώρες στα δέντρα : Συγκλονιστική διάσωση-θρίλερ για 3 εργαζόμενους στον Αλμυρό

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ για τους τρεις εργαζόμενους που από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής εγκλωβίστηκαν στα νερά του ρέματος Ξηριά, στον Αλμυρό του Βόλου. Εμειναν για πάνω από δέκα ώρες γαντζωμένοι στα δέντρα που τους έσωσαν τη ζωή...

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ για τους τρεις εργαζόμενους που από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής εγκλωβίστηκαν στα νερά του ρέματος Ξηριά, στον Αλμυρό του Βόλου. Εμειναν για πάνω από δέκα ώρες γαντζωμένοι στα δέντρα που τους έσωσαν τη ζωή…

Πάνω από 10 ώρες

Ο απεγκλωβισμός των τριών ανθρώπων που δούλευαν στο εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής επετεύχθη έπειτα από προσπάθειες 10 και πλέον ωρών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Οι τρεις άνδρες αμέσως μετά τη διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους που έζησαν δραματικές ώρες αγωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν στο εργοτάξιο είναι ένας μηχανικός από τον Βόλο, ένας τοπογράφος-μηχανικός από τη Λάρισα και ένας υπομηχανικός από την περιοχή του Αλμυρού.


Φωτογραφία από magnesianews.gr

Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέχρι να επιτευχθεί η διάσωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος που κατάγεται από την περιοχή και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Τεράστιοι όγκοι νερού

Προηγήθηκαν άκαρπες προσπάθειες από άνδρες της Πυροσβεστικής όπως και από άνδρες της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν εξαιτίας των τεράστιων όγκων νερού που κατέβαιναν από τον Ξηριά.

Τελικά λίγο μετά την 01:00 σήμερα Σάββατο δύο ερπυστριοφόρα και μπουλντόζα – οχήματα του στρατού και ιδιώτη αντίστοιχα – προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους και γύρω στις 02:00 κατόρθωσαν να τους απεγκλωβίσουν από τα νερά και να τους κατεβάσουν από τα δένδρα που τους έσωσαν τη ζωή.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απόψε ζήσαμε ένα θρίλερ. Τα καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους έπειτα από πολύωρες προσπάθειες. Αισθανόμαστε ευτυχείς που έχουμε και τους τρεις και πάλι δίπλα μας. Μπράβο σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024