Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενί Σαφάκ : Η Ελλάδα σε 10 χρόνια δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό

Γενί Σαφάκ : Η Ελλάδα σε 10 χρόνια δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό

Η Γενί Σαφάκ, προβάλλει την άποψη απόστρατου ταξίαρχου, ο οποίος δήλωσε πως όσα εξοπλιστικά προγράμματα και εάν υλοποιήσει η Ελλαδα, σε δέκα χρόνια το ισοζύγιο θα είναι κατηγορηματικά εις βάρος της, αλλά και λόγω δημογραφικού ο πληθυσμός της θα είναι γερασμένος.

Την άποψη ότι «η Ελλάδα, δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό», προβάλλει σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μαζί με τα σχέδια για παράταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, δείχνουν  ότι οι έλληνες θεωρούν ότι «έτσι θα θα εξισορροπήσουν εκ νέου τη ζυγαριά ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για το αν ισχύει αυτό, η Γενί Σαφάκ, ζήτησε την άποψη του ταξίαρχου ε.α. Φαχρί Ερενέλ, ο οποίος δήλωσε πως όσα εξοπλιστικά προγράμματα και εάν υλοποιήσει η Ελλαδα, σε δέκα χρόνια το ισοζύγιο θα είναι κατηγορηματικά εις βάρος της, αλλά και λόγω δημογραφικού ο πληθυσμός της θα είναι γερασμένος.

Ειδικότερα, γράφει η Γενι Σαφάκ: «Ο απόστρατος ταξίαρχος Φαχρί Ερενέλ υπενθυμίζει πως η Τουρκία διαθέτει μεγάλα αμυντικά σχέδια στην αμυντική βιομηχανία τόσο στον αέρα όσο και για τις ναυτικές δυνάμεις και δηλώνει πως : “Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια δεν θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον τουρκικό στρατό. Σήμερα το αποτολμά αυτό με εξώθηση απο την Γαλλία. Από αυτό θα ζημιωθεί ιδιαίτερα η Ελλάδα.”

Αφότου η Τουρκία και η Ελλάδα εγκατέστησαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου, υποστηρίζει το δημοσίευμα και αναφέρεται στην στήριξη της Γαλλίας προς την χώρα μας αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραθέσει την άποψη του απόστρατου ταξίαρχου Ερενέλ ότι : “Η Τουρκία στο τέλος του έτους θα καθελκύσει το πλοίο TCG Anadolu. Προγραμματίζονται έξι φρεγάτες αεροπορικής άμυνας. Πολλές φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια και οπλισμένα ΜΕΑ, είναι στη φάση της παραγωγής και παραδίδονται. Εκτός από όλα αυτά η Ελλάδα σε μια δεκαετία αργότερα θα γεράσει δημογραφικά και θα χάσει σε δύναμη. Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό”».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024