Η Γενί Σαφάκ, προβάλλει την άποψη απόστρατου ταξίαρχου, ο οποίος δήλωσε πως όσα εξοπλιστικά προγράμματα και εάν υλοποιήσει η Ελλαδα, σε δέκα χρόνια το ισοζύγιο θα είναι κατηγορηματικά εις βάρος της, αλλά και λόγω δημογραφικού ο πληθυσμός της θα είναι γερασμένος.

Την άποψη ότι «η Ελλάδα, δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό», προβάλλει σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μαζί με τα σχέδια για παράταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, δείχνουν  ότι οι έλληνες θεωρούν ότι «έτσι θα θα εξισορροπήσουν εκ νέου τη ζυγαριά ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για το αν ισχύει αυτό, η Γενί Σαφάκ, ζήτησε την άποψη του ταξίαρχου ε.α. Φαχρί Ερενέλ, ο οποίος δήλωσε πως όσα εξοπλιστικά προγράμματα και εάν υλοποιήσει η Ελλαδα, σε δέκα χρόνια το ισοζύγιο θα είναι κατηγορηματικά εις βάρος της, αλλά και λόγω δημογραφικού ο πληθυσμός της θα είναι γερασμένος.

Ειδικότερα, γράφει η Γενι Σαφάκ: «Ο απόστρατος ταξίαρχος Φαχρί Ερενέλ υπενθυμίζει πως η Τουρκία διαθέτει μεγάλα αμυντικά σχέδια στην αμυντική βιομηχανία τόσο στον αέρα όσο και για τις ναυτικές δυνάμεις και δηλώνει πως : “Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια δεν θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον τουρκικό στρατό. Σήμερα το αποτολμά αυτό με εξώθηση απο την Γαλλία. Από αυτό θα ζημιωθεί ιδιαίτερα η Ελλάδα.”

Αφότου η Τουρκία και η Ελλάδα εγκατέστησαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου, υποστηρίζει το δημοσίευμα και αναφέρεται στην στήριξη της Γαλλίας προς την χώρα μας αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραθέσει την άποψη του απόστρατου ταξίαρχου Ερενέλ ότι : “Η Τουρκία στο τέλος του έτους θα καθελκύσει το πλοίο TCG Anadolu. Προγραμματίζονται έξι φρεγάτες αεροπορικής άμυνας. Πολλές φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια και οπλισμένα ΜΕΑ, είναι στη φάση της παραγωγής και παραδίδονται. Εκτός από όλα αυτά η Ελλάδα σε μια δεκαετία αργότερα θα γεράσει δημογραφικά και θα χάσει σε δύναμη. Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό”».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr