Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για ανησυχητική αυξητική τάση των κρουσμάτων, με επίκεντρο να είναι η Αττική

Για τάξη αύξησης στο σύστημα Υγείας, η οποία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης μετά τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για ανησυχητική αυξητική τάση των κρουσμάτων, με επίκεντρο να είναι η Αττική.

Η αύξηση των κρουσμάτων εμπίπτει με την επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές, σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, καταγράφονται τάσεις υπέρβασης από την προηγούμενη εβδομάδα και διπλασιασμός στην Αττική, στοιχεία που ανησυχούν, αλλά και πιέζουν το σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών.

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων

Ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε και το πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή των πρόσφατα ειλημμένων μέτρων.

Στον αριθμό των κρουσμάτων τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν τις πρώτες δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες από τη λήψη τους.

Ωστόσο, στον αριθμό των διασωληνωμένων αυτό θα χρειαστεί λίγο καιρό παραπάνω και συγκεκριμένα σε 20 με 30 ημέρες.

Νέα έκτακτα μέτρα

Με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως η περιφέρεια Αττικής είναι σε πορτοκαλί συναγερμό και ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr