Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιανός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα - Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Ιανός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα – Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Δραματική η κατάσταση σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι - Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε τη Φθιώτιδα, ιδιαίτερα τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.

Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό. Επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης.

Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού.

Είναι ενδεικτικό ότι τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Χειριστής μπουλντόζας έσωσε άνθρωπο που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Μέσα στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει βάζοντας μπροστά τον κουβά από την μπουλντόζα, που βλέπετε στη φωτογραφία.

Στο Ζηλευτό επίσης ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα, ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.

Πυροσβέστες στη Φθιώτιδα έβγαλαν αγκαλιά τους μαθητές από σχολείο

Το σκληρό πρόσωπο του Ιανού είδαν σήμερα οι κάτοικοι των Λουτρών Υπάτης.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι από την δυνατή νεροποντή ενώ κλήθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο προκειμένου να απομακρύνει με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, από το σχολείο τους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πυροσβέστες σηκώνουν αγκαλιά τους μικρούς μαθητές και τους βγάζουν από το σχολείο προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Διακοπή δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Λόγω της κακοκαιρίας, πριν τη σήραγγα Όθρυος η σιδηροδρομική γραμμή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι απροσπέλαστη.

Γι’ αυτόν τον λόγο αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανόν καταργήσεις δρομολογίων στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Έκλεισε η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου στο 15ο χλμ στο ύψος της διασταύρωσης με τα Λουτρά Υπάτης και μέχρι το 24ο, προχώρησε στις 14:50’ η Τροχαία Λαμίας εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Το βίντεο που θα δείτε είναι από την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, στο ύψος του χωριού Λιανοκλάδι, το οποίο έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που είναι σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα υπάρχουν επίσης σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής Λιανοκλαδίου (Στύρφακα, Ζηλευτό, Παλιούρι, Λουτρά Υπάτης).

Για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, καθώς υπάρχει πρόβλημα και από την πλευρά των Μεξιατών, η Τροχαία ζήτησε να μην ανεβαίνει κανένα αυτοκίνητο μετά το Σταυρό Λαμίας προς Λιανοκλάδι και Λουτρά Υπάτης. Επίσης από την απέναντι πλευρά το Γραμεννόραμα έχει ήδη υπερκαλύψει τη γέφυρα στο σημείο.

Την ίδια ώρα τα έντονα φαινόμενα έπληξαν την Κοινότητα Ζηλευτού με τα νερά να πλημμυρίζουν σπίτια και δρόμους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024