Στις 7 Οκτωβρίου οι δικαστές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και η οικογένεια έχει απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να σταθεί δίπλα της έξω από την αίθουσα του Εφετείου

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από εκείνη την τραγική νύχτα που ο μουσικός έπεσε νεκρός στη γειτονιά του στο Κερατσίνι από την θανάσιμη μαχαιριά του Γιώργου Ρουμπακιά.

Επτά χρόνια από την δολοφονία και 5,5 χρόνια από την αρχή μια δίκης στην οποία σημειώθηκαν δεκάδες παρατράγουδα, προσβολές, προσπάθειες φίμωσης και τραμπουκισμοί.

Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα, σε κάθε στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας ήταν παρούσα η μητέρα του Παύλου. Η Μάγδα Φύσσα που έγινε πρόσωπο-σύμβολο ενός αγώνα που είχε εδώ και χρόνια αρχίσει.

Γιατί η δολοφονία Φύσσα ήταν η μια δολοφονική επίθεση αλλά δεν ήταν μόνη. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη στερήσει τη ζωή σε πολλούς πρόσφυγες, είχαν απειλήσει, εκβιάσει, ξυλοκοπήσει πολλούς συνανθρώπους μας.

Στη σημερινή αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι η Μάγδα Φύσσα ήταν και πάλι εκεί. Στην πρώτη γραμμή μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους του Παύλου. Και πίσω από το πανό της οικογένειας εκατοντάδες συμπαραστάτες της οικογένειας, πολίτες που θέλουν να δουν τους υπαίτιους της δολοφονίας Φύσσα να καταδικάζονται. Όχι μόνο αυτόν που έδωσε τη μαχαιριά, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς.

Στις 7 Οκτωβρίου οι δικαστές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και η οικογένεια έχει απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να σταθεί δίπλα της έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr