Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας;

ΕΕ: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας;

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος των Βρυξελλών ήταν πάντα η αποκλιμάκωση και ο διάλογος και όχι η επιβολή κυρώσεων.

Μειώνονται οι προσδοκίες σχετικά με την την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ,  καθώς η συζήτηση για την Τουρκία θα γίνει στο πλαίσιο του δείπνου το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στο MEGA ότι στις 24 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συζητηθούν τα θέματα της Λευκορωσίας και της Κίνας ενώ το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητηθεί στο δείπνο των ηγετών το ίδιο βράδυ.

Αποτελεί μια ένδειξη ότι οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν να χαμηλώσουν τους τόνους με την Άγκυρα καθώς θεωρούν ότι η απόσυρση του Ορούτς Ρέις από την ανατολική Μεσόγειο ήταν ένα σημαντικό βήμα που ανοίγει το δρόμο για έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι πρωταρχικός στόχος των Βρυξελλών ήταν πάντα η αποκλιμάκωση και ο διάλογος και όχι η επιβολή κυρώσεων. Συνεπώς, προς το παρόν δεν περιμένουμε απόφαση για κυρώσεις στη Σύνοδο.

Πάντως χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει και το γεωτρητικό σκάφος Yavuz από την Κύπρο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024