Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοϊδης στον Guardian: Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν οι πρόσφυγες από τη Λέσβο

Χρυσοχοϊδης στον Guardian: Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν οι πρόσφυγες από τη Λέσβο

Μόλις 1.200 έχουν εγκατασταθεί στις σκηνές που έχουν στηθεί στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ

Η κυβερνητική επιχείρηση πειθούς έξω από την προσωρινή δομή φιλοξενίας στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό πως από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου μέχρι και χθες είχαν εγκατασταθεί στις σκηνές που έχουν στηθεί εντός του Κέντρου μόλις 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πλειονότητα των ατόμων παραμένει εδώ και μία εβδομάδα στον δρόμο, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να φύγουν από το νησί, παρά τις επισημάνσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση, πάντως, διαμηνύει πως και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τον διάλογο για να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Οσοι αρνούνται πεισματικά να μπουν στη δομή, τότε, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Αστυνομία.

Πάντως, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προέβλεψε πως έως τα Χριστούγεννα θα έχουν φύγει και οι 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί της Λέσβου.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024