Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας: Η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε ζυγαριά - Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα

Πέτσας: Η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε ζυγαριά – Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δυναμικό και εξελίσσεται», είπε ο Στέλιος Πέτσας

Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα μας αν αυτό κριθεί αναγκαίο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτών συντακτών τονίζοντας ότι η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στις εξελίξεις στον κοροναϊό, είπε ότι η χώρα μας τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πέτσας στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα βρισκόταν στην 124η θέση διεθνώς, και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανά 1 εκ. κατοίκους είναι 3.817 κρούσματα, στη χώρα μας είχαμε 1.319 κρούσματα, δηλαδή ο εθνικός μέσος όρος είναι τρεις φορές μικρότερος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ότι αφορά τους θανάτους η Ελλάδα βρίσκεται στην 110η θέση διεθνώς. Με τον διεθνή μέσο όρο στους 120,6 θανάτους ανά 1 εκ. κατοίκους στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 30.

Επεσήμανε ότι ορισμένες περιοχές της χώρας είναι ήδη σε πορτοκαλί επίπεδο συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής και «πρέπει να κινηθούμε πριν ανάψει κόκκινο», τονίζοντας ότι δύο στις τρεις κλίνες είναι κατειλημμένες.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δυναμικό και εξελίσσεται. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, διαφορετικό το οικονομικό και κοινωνικό κόστος μπορεί να είναι μεγάλο. Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας φροντίσουμε όλοι, τηρώντας τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, να βάλουμε φρένο στα αυξημένα κρούσματα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Αν δεν το κάνουμε, το κοινωνικό και οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανέφερε επίσης ότι προσλήφθηκαν με προσωρινές συμβάσεις πάνω από 6.800 γιατροί και νοσηλευτές οι περισσότεροι εκ των οποίων θα παραμείνουν μόνιμα, ενώ για τις κλίνες ΜΕΘ είπε ότι συνεχίζεται η αύξησή τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 930 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 701 για ασθενείς με άλλα νοσήματα και οι 229 για ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 86 είναι κατειλημμένες και οι 143 κενές, ήτοι ποσοστό 37,5% πληρότητας. Στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν 330 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 225 για άλλα νοσήματα και οι 75 για ασθενείς με κορονοϊό, και οι 53 είναι κατειλημμένες και οι 22 κενές.

Για να μειωθεί το ποσοστό πληρότητας, των ΜΕΘ ανακοίνωσε ότι  προστίθενται 40 επιπλέον ΜΕΘ covid το επόμενο διάστημα, ενώ άλλες 236 ΜΕΘ δημιουργούνται από δωρεές.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι αυτά άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν.  Σε ο, τι αφορά το θέμα με τις υπερμεγέθεις μάσκες ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία, τονίζοντας ότι η ευθύνη είναι συλλογική. Το τι έγινε – είπε –  έχει διευκρινιστεί από τη ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Και η ανορθογραφία διορθώθηκε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σταμάτησε ήδη η παραγωγή μασκών μεγάλου μεγέθους, ενώ όπως είπε οι μάσκες θα δοθούν κανονικά στα σχολεία χωρίς καμία επιβάρυνση για τον ελληνα φορολογούμενο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024