Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ιανός» : Ο μεσογειακός κυκλώνας σαρώνει τη χώρα - Έφτασε σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Ηλεία

«Ιανός» : Ο μεσογειακός κυκλώνας σαρώνει τη χώρα – Έφτασε σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Ηλεία

Στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» βρίσκονται ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα πρώτα ισχυρά φαινόμενα «σαρώνουν» ήδη Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, καθώς και την Ηλεία

Στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» βρίσκονται ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα πρώτα ισχυρά φαινόμενα «σαρώνουν» ήδη Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, καθώς και την Ηλεία.

Οι κάτοικοι των τριών νησιών του Ιονίου, βρίσκονται σε επιφυλακή, φοβούμενοι το «χτύπημα» του κυκλώνα. Γι’ αυτό το λόγο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιονίων Νήσων εξέδωσε ανακοίνωση όπου προβαίνει σε «ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια του νησιού, από σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έως και αύριο Παρασκευή 18-9-2020 αργά τη νύχτα».

Οι πολύ δυνατές ριπές ανέμου έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και ο «Ιανός» «χτυπά την πόρτα» των νησιών του Ιονίου αλλά της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Δείτε live την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα

Δείτε live εικόνα από τις περιοχές που «σαρώνει» ο Ιανός:

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης

Προβλήματα μικρής κλίμακας με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν πολλά χωριά σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, να διορθώνουν άμεσα τις βλάβες που δημιουργούνται.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα, μέχρι στιγμής, το αντιμετώπισε η Ιθάκη, εξαιτίας φωτιάς σε πυλώνα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά από περίπου μια ώρα.

Χωρίς συγκοινωνία

Δεμένα βρίσκονται τα πλοία στα λιμάνια των νησιών εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νότια Ιόνιο. Από τις 12 μεσημέρι της Πέμπτης, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου το οποίο αναμένεται να ισχύσει έως και το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να μένουν αποκλεισμένα από την υπόλοιπη χώρα ελέω «Ιανού».

Σε βίντεο που δημοσιεύει το Forecast Weather Greece στο Facebook φαίνεται η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Κερί της Ζακύνθου.

Ξεκίνησαν αρκετά έντονα τα φαινόμενα στην Ζάκυνθο. Ισχυρή βροχόπτωση πριν πέντε λεπτά στο Κερί της Ζακύνθου. Ο Ιανός πλησιάζει! ⛈️🌊🌀🌀Πηγή: Gadjo Dilo

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Σαρώνει τη Ζάκυνθο

Υπενθυμίζεται ότι η Ζάκυνθος ανήκει στις περιοχές που τέθηκαν σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας», ενώ έχει κλείσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κυλλήνη, και αποφασίστηκε την Παρασκευή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο νησί.

Οι πρώτες εικόνες του «Ιανου» στην Ηλεία

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο «Ιανός» έκανε την εμφάνισή του στις παράκτιες περιοχές της Ηλείας, με ισχυρούς ανέμους και βροχές.

Ακόμα δεν έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα, ωστόσο Σώματα Ασφαλείας στο νομό μαζί με τις υπηρεσιες Πολιτικής Προστασίας και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς

Λίγο πριν τις 15:00 οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πριν φτάσει στο νησί η κακοκαιρία «Ιανός».

«Αποφύγετε υπόγεια, ημιυπόγεια και σημεία που μπορεί να πλημμυρίσουν. Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο. Παρακολουθείτε ΜΜΕ» έγραφε το μήνυμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές στη χώρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς, Αρκαδίας και Ζακύνθου λόγω του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα έκανε λόγο για μια «δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να είναι προσεκτικός και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν ποταμούς και ρέματα.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για σήμερα στις 11:00 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου, τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Οι οδηγίες Χαρδαλιά

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή, δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι «ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες».

Ενημέρωσε επίσης πως απαγορεύεται, από σήμερα 9 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας. Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Σε ετοιμότητα και  η Ηλεία

Την ίδια ώρα, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στον Πύργο το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, αφού ενημέρωσε τα μέλη του συντονιστικού οργάνου για τις πρώτες ενέργειες της περιφερειακής ενότητας, σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει, ζήτησε από τους δημάρχους και από τους εκπρόσωπους των δήμων και των οργανισμών, να ενημερώσουν, για τυχόν σημεία των περιοχών ευθύνης τους, στα οποία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και στα οποία χρειάζονται συνδρομή, είτε για άμεσες προληπτικές παρεμβάσεις, είτε για την παρουσία μηχανημάτων, με σκοπό άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Εδώ στο μέτωπο…8 μποφόρ.

Δημοσιεύτηκε από Κωστας Βουρτσης στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024