Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Continental GT Mulliner Coupe: Εκζήτηση γένους βρετανικού

Bentley Continental GT Mulliner Coupe: Εκζήτηση γένους βρετανικού

H βρετανική φίρμα αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση της Continental GT Coupe δια χειρός Mullinner φροντίζοντας να την εφοδιάσει με τα απαραίτητα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που να δικαιολογούν την θέση της στην κεφαλή της γκάμας.

Η Bentley συμπληρώνει την γκάμα της Continental GT coupe με την απαραίτητη έκδοση Mulliner η οποία θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στο πλαίσιο του Salon Prive στο Blenheim Palace.

Η υπογραφή του τμήματος ειδικών παραγγελιών των Βρετανών έχει εφοδιάσει τo επιβλητικό coupe με νέου σχεδιασμού ζάντες 22 ιντσών μια νέα γρίλια με διχτυωτό μοτίβο, νέα καλύμματα ασημί χρώματος για τους εξωτερικού καθρέφτες ενώ τα φώτα «καλωσορίσματος» προβάλλουν πλέον στο έδαφος το λογότυπο του Mulliner.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι το έμβλημα της Bentley στο κέντρο των τροχών δεν περιστρέφεται με την κίνηση τους μένοντας σταθερό και πάντα στην σωστή φορά.

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους εκδόσεις ακόμα πιο εκτεταμένες είναι οι αλλαγές και οι προσθήκες στο εσωτερικό όπου ο οίκος Mulliner έχει τοποθετήσει νέα πατάκια, μια χαρακτηριστική αισθητική λεπτομέρεια από διαφορετικού χρώματος δέρμα που διατρέχει το ταμπλό, έχει αντικαταστήσει την επένδυση στην κεντρική κονσόλα με αλουμίνιο, διαμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει στην κοπή του διαμαντιού. Στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας παρεπιδημεί επίσης ένας χρονογράφος της Breitling ο οποίος δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση με την συμβολή του Mulliner.

Νέες είναι και οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων οι οποίες υπακούουν στο ρομβοειδές μοτίβο που χαρακτηρίζει όλες τις λεπτομέρειες της έκδοσης.

Ενδεικτική της επιμέλειας του οίκου Mulliner είναι ότι σύμφωνα με τις συστάσεις της Bentley οι κατά τα άλλα συνηθισμένοι ρόμβοι αντιστοιχούν σε 400.000 ραφές προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του βελτιωτικού οίκου των Βρετανών ενώ ο σχεδιασμός της διαδικασίας παραγωγής τους διήρκεσε περίπου 18 μήνες.

Οι δυνητικοί ιδιοκτήτες της θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ οκτώ χρωμάτων για τις δερμάτινες επενδύσεις τις οποίες θα μπορούν να συνδυάσουν με ένα από τα 88 διαθέσιμα υλικά για την επένδυση του ταμπλό.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όπως επιβάλλει το είδος οι επιφάνειες που αποτελούνται από ξύλο, εν προκειμένω ευρωπαϊκή καρυδιά, τρίβονται και γυαλίζονται και βάφονται στο χέρι κατά την παράδοση της Bentley.

Όπως και η μέχρι σήμερα γνωστή Bentley Continental GT, η έκδοση Mulliner θα είναι διαθέσιμη είτε με το V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων είτε με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο W12 των 6,0 λίτρων, προσφέροντας ισχύ 550 ή 635 ίππων. Για την ιστορία, στην πρώτη περίπτωση το επιβλητικό coupe επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα ενώ στη δεύτερη σε 3,6 δευτερόλεπτα. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 320 και 333 χλμ. αντιστοίχως.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024