Για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος σχολίασε ότι η ζωή συνεχίζεται και δεν θα μπορούσε να ανασταλεί η μαθησιακή διαδικασία που είναι οξυγόνο για τα παιδιά

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» παραχώρησε συνέντευξη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που αναφέρθηκε στα ζητήματα της χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό, και στο άνοιγμα των σχολείων.

Για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος σχολίασε ότι η ζωή συνεχίζεται και δεν θα μπορούσε να ανασταλεί η μαθησιακή διαδικασία που είναι οξυγόνο για τα παιδιά.

«Βέβαια η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας, η οποία είναι εξόχως μεταδοτική. H μάσκα είναι ένα προστατευτικό όργανο για να αποτρέπεται η μετάδοση της λοιμώδους ασθένειας. Συνεπώς είναι κάτι συμβατό με τη λογική και την τάξη των πραγμάτων» σημείωσε.

«Σίγουρα μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την συγκεκριμένη ασθένεια και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε τη μεταδοτικότητά της», είπε ο κ.κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιώς αλλά και στο Ίδρυμα Προστασίας Νεότητος «Άγιος Γεώργιος-Άγιος Πολύκαρπος» που φιλοξενεί 500 παιδιά.

Ερωτηθείς σχετικά με τους αρνητές μάσκας, απάντησε ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από έλλειψη διακρίσεως. «Ακούγονται τερατώδεις συνωμοσιολογίες και απίθανα και εξωφρενικά πράγματα. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως έχουμε ανθρώπους διασωληνωμένους από τον κορωνοϊό, και εκατομμύρια κρούσματα και θανάτους σε όλο τον πλανήτη».

Αναφερόμενος σε περιπτώσεις ιερέων που παρακινούν τους πιστούς να μην φορούν μάσκα, τόνισε πως χρειάζεται «διάκριση και σύνεση» στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Η μάσκα είναι ένα προστατευτικό όργανο για να μην γίνεται διασπορά του ιού μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο», επανέλαβε και τόνισε πως οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έκανε τον απαραίτητο διαχωρισμό για την Θεία Κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr