
Αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο ζητά ο Πομπέο – Το μήνυμα σε Ελλάδα και Τουρκία
«Πρέπει να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα παντού και να γίνεται προσφυγή σε διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα», επέμεινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε σήμερα την Τουρκία και την Ελλάδα να εγκαταλείψουν κάθε στρατιωτική κλιμάκωση και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση για το φυσικό αέριο που τις φέρνει αντιμέτωπες στην ανατολική Μεσόγειο.
«Πρέπει να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς, αλλά μέσω των κανονικών μηχανισμών, μέσω των διεθνών αποφάσεων, ιδιαίτερα για τα (σ.σ.: ενεργειακά) δικαιώματα που συνδέονται μ’ αυτή την περιοχή», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.
«Πρέπει να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα παντού και να γίνεται προσφυγή σε διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα», επέμεινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο εισβάλλει σε παντοπωλείο
- Μητσοτάκης για εθελοντική στράτευση γυναικών: Είναι πλέον υπόθεση και των δύο φύλων
- Κατασκευή 11 νέων διαβάσεων σε σχολεία του Δήμου Έδεσσας
- Έρχεται μίνι ανασχηματισμός στα τέλη της επόμενης εβδομάδας
- Φυτεύσεις ποσειδωνίας στο μεγαλύτερο θαλάσσιο λιβάδι της Ανατολικής Μεσογείου
- Ο τρομερός Αλί που «σκέπασε» τους σούπερσταρ της Εθνικής Σουηδίας (vids)



