Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεφεύγουν οι αρνητές της μάσκας: Μετά τις... κουτουλιές στους εκπαιδευτικούς ήρθαν τα εξώδικα

Ξεφεύγουν οι αρνητές της μάσκας: Μετά τις… κουτουλιές στους εκπαιδευτικούς ήρθαν τα εξώδικα

Μετά τα παρατράγουδα με τους αρνητές μάσκας, γονείς στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς, με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας ή επειδή αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο στο σχολείο, χωρίς αυτή. 

Μετά τα παρατράγουδα με τους αρνητές μάσκας, γονείς στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς, με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας ή επειδή αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο στο σχολείο, χωρίς αυτή.

Μιλώντας για το θέμα, στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, είπε ότι το εξώδικο δεν έχει καμία νομική βάση.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο», τόνισε.

Μία άλλη μορφή αντίδρασης κάποιων γονέων, είναι να δίνουν στους εκπαιδευτικούς υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες γνωστοποιούν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά! Επ’ αυτού ο κ. Ροζάκης υπογράμμισε ότι ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας, καθώς η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Γονέας – «αρνητής μάσκας» έστειλε στο νοσοκομείο καθηγητή

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό, προσθέτοντας ότι μακρόχρονη και αδικαιολόγητη απουσία ενός μαθητή από το σχολείο, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρει το ekriti.gr, ότι αρκετοί γονείς πήγαν την Δευτέρα στα σχολεία χωρίς τα παιδιά τους και παρέλαβαν μόνο τα βιβλία, τις μάσκες και τα παγουρίνο.

Γονέας… κατσάδιασε το παιδί του

Το ότι κάποιος γονέας θα εναντιωνόταν με φανατισμό εναντίον της χρήσης μάσκας στα σχολεία φτάνοντας στο σημείο να… κατσαδιάσει το παιδί του, ξεπερνά κάθε λογική.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σε λύκειο του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο μαθητής επιθυμούσε να φορέσει τη μάσκα του προκειμένου να πάει στο σχολείο, η μητέρα του δεν τον άφησε και του έβαλε τις φωνές.

Συγκεκριμένα η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

«Εγώ αυτό το μπ@@ δεν το θέλω!», είπε η μητέρα και πέταξε την μάσκα στο έδαφος.

Το… τερμάτισαν στο Ηράκλειο

Μια μικρή ομάδα γονέων στο Ηράκλειο Κρήτης έφτασε τη διαμαρτυρία σε άλλο επίπεδο.

Αφού αρχικά δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες λόγω του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

«Φίμουτρο Ελεύθερου Λόγου», «Ν. 4682/20 Παιδομάζωμα Ετοιμαστείτε» είναι κάποια από τα μηνύματα που αναγράφονται στις μάσκες.

Με το καλημέρα… κουτουλιές για τη μάσκα

Στα Χανιά τα πράγματα έφτασαν πραγματικά στα άκρα όταν ένας γονιός συνόδευσε το πρωϊ στο σχολείο το παιδί του και όταν ο δάσκαλος του είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να μπει στην τάξη χωρίς μάσκα, τότε τον χτύπησε με τον κεφάλι του. Ο πατέρας μίλησε στο MEGA και στο LIVE NEWS, παραδέχτηκε την πράξη του και αξία έχει και το πως επιχειρεί να εξηγήσει τα όσα έκανε.

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας σε βάρος εκπαιδευτικού αμαύρωσε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Χανιά. Καθηγητής του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από γονέα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών, γιατί ζήτησε από το γιο του να φορέσει τη μάσκα.Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού παιδείας που θέλησε μεσώ του MEGA να περάσει ενα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Αν μου επιτρέπεται να περάσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εκπαιδευτικούς, θα κάνουμε ότι χρειαστεί,στο πρόσωπο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται αντανακλάται όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, το οποίο καταβάλει παρα πολύ μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξει τα παιδία μας τέτοιες ενέργειες λοιπόν δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Δέχθηκε πισώπλατη επίθεση και μίλησε στο MEGA για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Δέχθηκα μια άδικη επίθεση, χωρίς, κανένα λόγο από έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα. Μου επιτέθηκε πισώπλατα με χτύπησε στο πρόσωπο και αμέσως μετα άρχισε να με βρίζει χυδαία και να με απειλεί.»

«Έψαξα και βρήκα τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια»

Στο LIVE NEWS o πατέρας που επιτέθηκε χωρίς αιτία και αφορμή στον εκπαιδευτικό παραδέχθηκε οτι χτύπησε τον καθηγητή και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει την μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου φοβήθηκε λέει δεν θέλω να ξανά πάω σχολείο. Εεε και φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έμπηξα μια κουτουλιά.»

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι απαραίτητες βοήθειες, του έγιναν ράμματα και έπειτα υπέβαλε μήνυση για εξύβριση απειλή και ξυλοδαρμό. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024