Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδαντωνάκης στο MEGA: Το συμβάν στην Κρήτη να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο

Παπαδαντωνάκης στο MEGA: Το συμβάν στην Κρήτη να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο

Ο κ. Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, Ειδικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα για το περιστατικό βίαιης επίθεσης κατά καθηγητή και τη νεά σχολική χρονιάς που ξεκινά κατά από νέες συνθήκες

Ο κ. Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, Ειδικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα για το περιστατικό βίαιης επίθεσης κατά καθηγητή και τη νεά σχολική χρονιάς που ξεκινά κατά από νέες συνθήκες.

«Θέλουμε τους μαθητές μας δίπλα μας για να τους στηρίξουμε όχι μόνο γνωστικά, αλλά και παιδαγωγικά και ψυχολογικά. Σηκώνουμε ένα μεγάλο βάρος, καλύπτοντας και πράξεις και παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε αρχικά.

Τόνισε ωστόσο ότι για να γίνει αυτό, πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να αισθάνονται ασφαλείς στον χώρο εργασίας τους. «Σήμερα νιώθουμε μια διαρκή απειλή και γινόμαστε σάκος του μποξ», σημείωσε.

Έκανε λόγο για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντος», ερωτηθείς για το περιστατικό επίθεσης γονέα προς εκπαιδευτικό στα Χανιά.

«Εδώ και μέρες τα σχολεία έχουν λάβει εξώδικα από γονείς που καθιστούν υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά τους από την υποχρεωτική χρήση μάσκας», υπογράμμισε.

«Εμείς θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», ξεκαθάρισε.

Ενώ ερωτηθείς για το αν πρέπει να ειδοποιείται η αστυνομία σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιμένει ή απειλήσει με χειροδικία, ο κ. Παπαδαντωνάκης τόνισε ότι αυτά είναι ερωτήματα που είχαν θέσει οι εκπαιδευτικοί.«Θα πρέπει το υπουργείο να λάβει μια σοβαρή πρόνοια για το αν εμείς θα ελέγχουμε την είσοδο των παιδιών στο σχολείο, ή και μέσα στις τάξεις όταν τα παιδιά θα αντιδρούν. Είναι κενά που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει σαφέστερο ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την χρήση της προστατευτικής μάσκας και ότι το συμβάν στην Κρήτη πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σημασία ώστε να δοθεί το μήνυμα σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024