H βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την πώληση του εμβληματικού McLaren Technology Centre και των λοιπών εγκαταστάσεων της στο Woking του Surrey, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ως απόρροια της πανδημίας που έπληξε ανεπανόρθωτα τις πωλήσεις της και των συνεχών αναβολών στο πρωτάθλημα της F1 από όπου προέρχεται ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της.

Για την ακρίβεια, το α΄τρίμηνο του 2020 η McLaren χρειάστηκε 191 εκ. στερλίνες σε ρευστότητα προκειμένου να καλύψει μόνο τα λειτουργικά της κόστη και παρόλο που αναζήτησε την συνδρομή επενδυτών από όπου και αποκόμισε 300 εκατομμύρια στερλίνες, αυτό δεν ήταν αρκετό με δεδομένο ότι η συμφωνία «έκλεισε» προτού γίνει η αποτίμηση των επιπτώσεων και των αναγκών της βρετανικής φίρμας.

Βέβαια το Woking θα εξακολουθήσει να αποτελεί την φυσική έδρα της McLaren η οποία σχεδιάζει την πώληση και την επαναμίσθωση των εγκαταστάσεων της στο Surrey ενώ από τη διαδικασία προσδοκά να διοχετεύσει στα ταμεία της  200 εκατομμύρια στερλίνες.

Εκπρόσωπος της McLaren δήλωσε σχετικά: «η δυνητική πώληση και το leaseback των κεντρικών μας εγκαταστάσεων, η αναδιάρθρωση των χρεών και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε συνεργασία με τις τράπεζες αποτελούν μέρος του σχεδίου αναχρηματοδότησης που ανακοινώσαμε νωρίτερα μέσα στην χρονιά».

Παράλληλα όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «η τακτική πώλησης και επαναμίσθωσης είναι πολύ συνήθης στις σύγχρονες εταιρείες και δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στις  δραστηριότητες μας και στην καθημερινότητά μας. Tα ΜcLaren Campus, McLaren Technology Centre, McLaren Production Centre και McLaren Leadership Centre αποτελούν υποδείγματα εγκαταστάσεων και θα παραμείνουν το “σπίτι μας” και τώρα και στο μέλλον».