Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin AMR-C01: Για επαγγελματίες... παίκτες

Aston Martin AMR-C01: Για επαγγελματίες… παίκτες

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει το πρώτο της προσομοιωτή για αγώνες εικονικής πραγματικότητας ο οποίος κατασκευάζεται από ανθρακόνημα έχει αρκούντως αεροδυναμικό σχήμα και υπόσχεται μια εξόχως ρεαλιστική εμπειρία στο Asseto Corsa.

H Aston Martin μπαίνει θεαματικά στον κόσμο της αγωνιστικής εικονικής πραγματικότητας, παρουσιάζοντας τη δική της εκδοχή για εξοπλισμό sim racing απευθυνόμενη τόσο σε ερασιτέχνες της ταχύτητας και του gaming όσο και σε επαγγελματίες οδηγούς που επιθυμούν μια στατική όσο και ρεαλιστική προπόνηση ανάμεσα σε αγώνες.

Το  χειροποίητο περίβλημα του προσομοιωτή έχει σχεδιαστεί από την Aston Martin με έμπνευση από τα μοντέλα της, όπως μαρτυρά το μοτίβο της διάσημης γρίλιας στο μπροστινό τμήμα. Φυσικά, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά χρωμάτων και αγωνιστικών αυτοκόλλητων που παραπέμπουν στις πολλαπλές αγωνιστικές δραστηριότητες της βρετανικής φίρμας. Παράλληλα το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο της high-tech τιμονιέρας εγγυάται την… ακαμψία και την σταθερότητα της κατασκευής ακόμα και σε ιδιαιτέρως… παθιασμένες στιγμές οδήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η θέση οδήγησης στο ανθρακονημάτινο κάθισμα έχει ανάλογη ρύθμιση με αυτό της αγωνιστικής Valkyrie ενώ η πεταλιέρα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη. Το πολυλειτουργικό τιμόνι είναι εμπνευσμένο από την F1 και ενσωματώνει οθόνη όπου αναγράφονται ενδείξεις όπως οι γύροι, οι χρόνοι, η επιλεγμένη σχέση και ο αριθμός στροφών του κινητήρα.

Σε ό,τι αφορά τη βασική οθόνη, πρόκειται για μια καμπύλη LED οθόνη Samsung 49 ιντσών η οποία εγγυάται άπλετη και περιμετρική θέα στις πίστες του Asseto Corsa.

Ο προσομοιωτής αποτελεί καρπό συνεργασίας ανάμεσα στην Aston Martin και την Curv Racing Simulators η οποία ανήκει στον οδηγό δοκιμών της βρετανικής φίρμας, Darren Turner και εξελίχθηκε καθ΄υπόδειξή του. Όπως επισημαίνει ο ίδιος: «Το AMR-C01 έχει να κάνει με την αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δημιουργήσαμε έναν οικιακό προσομοιωτή ο οποίος υπόσχεται μια απίστευτα ρεαλιστική εμπειρία δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να αγωνιστούν από την άνεση του σπιτιού τους».

Βέβαια, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ο προσομοιωτής της Aston Martin έχει και το ανάλογο τίμημα ξεκινώντας από τις 57.500 στερλίνες (περίπου 62.000 ευρώ) ενώ για αρχή θα κατασκευαστούν μόλις 150 μονάδες οι οποίες και θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους από τα τέλη του 2020.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024