Το συγκινητικό «ευχαριστώ» στο κρητικό χωριό που υποστήριξε τις ελληνικές φρεγάτες [Εικόνες]
Μια συγκινητική επιστολή έφτασε στα χέρια των ανθρώπων στο χωριό Μύρτος στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο έγινε γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα μετά την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία να μεταφερθούν τρόφιμα στη φρεγάτα «Λήμνος» και τα λοιπά υποστηρικτικά πλοία που έπλεαν εκείνες τις μέρες στα ανοικτά κοντά στο χωριό
Μια συγκινητική επιστολή έφτασε στα χέρια των ανθρώπων στο χωριό Μύρτος στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο έγινε γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα μετά την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία να μεταφερθούν τρόφιμα στη φρεγάτα «Λήμνος» και τα λοιπά υποστηρικτικά πλοία που έπλεαν εκείνες τις μέρες στα ανοικτά κοντά στο χωριό.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, μαζί με την επιστολή, την οποία υπογράφει η οικογένεια μέλους του πληρώματος και η οποία απεστάλη στον πρόεδρο της κοινότητας, Αλέξανδρο Παντελάκη, για να την δώσει στον δύτη, Νίκο Λαμπράκο, που πήγε τα τρόφιμα στα πολεμικά πλοία, ως «ευχαριστώ», και μία ζωγραφιά της φρεγάτας από τον γιο του κελευστή. Μαζί επίσης ένα σταυρουδάκι, ενώ έγινε και δωρεά βιβλίων στο δημοτικό σχολείο του Μύρτου.

Ο Αλέξανδρος Παντελάκης είχε σημειώσει προ ημερών για την ενέργεια υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό: «Το να δώσουμε ένα πιάτο φαΐ και ένα ταψί φαγητό δεν είναι το φαγητό, το καράβι έχει τα πάντα, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, αισθάνονται ότι και εμείς που είμαστε στη στεριά και πιθανόν να είμαστε πιο ασφαλείς είμαστε μαζί τους».

«Συγκινήθηκαν. Ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα, να είναι ο άλλος μες το πέλαγος, μες τα μποφόρ, 8-9 μποφόρ, είχε αέρηδες αυτό τον καιρό, είχε βοριάδες και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Εμείς τους ευχαριστούμε, όχι αυτοί» είπε ο Νίκος Λαμπράκος, καπετάνιος σκάφους.

- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442