Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι συνομωσιολόγοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους - Ένταση στο Σύνταγμα [Εικόνες]

Οι συνομωσιολόγοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους – Ένταση στο Σύνταγμα [Εικόνες]

Νέος γύρος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ευτυχώς όχι τόσο μαζικών όσο την προηγούμενη φορά, διοργανώθηκε σε περιοχές της Ελλάδας από τους αρνητές της μάσκας

Νέος γύρος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ευτυχώς όχι τόσο μαζικών όσο την προηγούμενη φορά, διοργανώθηκε σε περιοχές της Ελλάδας από τους αρνητές της μάσκας.

Λίγες ώρες πριν χτυπήσει ξανά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς εκατοντάδες συνωμοσιολόγοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μάσκες στα σχολεία, αλλά και… άλλες «ψεκασμένες» θεωρίες.

Ωστόσο, αυτή τη φορά υπήρξε και μικροένταση, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 19:00, ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν στην πλατεία επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί, δυνάμεις της Αστυνομίας τους απαγόρευσαν να περάσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση.

Τελικά η ομάδα διαδηλωτών πέρασε στην πλατεία, με την κατάσταση να ηρεμεί λίγο αργότερα.

Διαμαρτυρία και στο Κιλκίς

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eidisis.gr, το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε χωρίς την «υπογραφή» κάποιου φορέα και κυρίως μέσω του διαδικτύου. Τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 180 άτομα στην πλατεία Ειρήνης και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης.

Τα κεντρικά συνθήματά τους ήταν: «Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας», «Όχι μάσκα στα σχολεία, θέλουμε Ελευθερία», «Όχι τεστ στα παιδιά μας», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Όχι στην αρπαγή των παιδιών μας», «Αν υπάρχει πανδημία, κλείνουν όλα τα σχολεία».

Στο κλείσιμο της διαμαρτυρίας, μέσα στην πλατεία Ειρήνης, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κι ένα 6χρονο παιδί έψαλε το «Πιστεύω», όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Σε όλη τη διαδρομή της πορείας μέσα στο κέντρο του Κιλκίς οι διαμαρτυρόμενοι –που δεν φορούσαν μάσκα- «συνοδεύονταν» από αστυνομικά αυτοκίνητα και μηχανές, αλλά δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της αστυνομίας, ούτε και κανένα πρόστιμο για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Ακυρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Από την άλλη πλευρά, δεν πραγματοποιήθηκε εν τέλει η συγκέντρωση κατά της μάσκας στη Θεσσαλονίκη.

Η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:30 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με το κάλεσμα, η συγκέντρωση θα αντιτασσόταν τόσο στη χρήση μάσκας στα σχολεία όσο και στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, ωστόσο για άγνωστους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024