Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία: Αγώνας δρόμου για τον εφοδιασμό με μάσκες - Τι λέει στο MEGA ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Σχολεία: Αγώνας δρόμου για τον εφοδιασμό με μάσκες – Τι λέει στο MEGA ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Παρά τις προσπάθειες να φτάσουν έγκαιρα οι μάσκες στα σχολεία όλης της χώρας, αυτό φαίνεται πως τελικά δεν θα γίνει μια και ορισμένες από αυτές αποδείχθηκαν ελαττωματικές

Σάββατο πρωί στην αποθήκη της ΚΕΔΕ στο Αιγάλεω και ο αγώνας δρόμου για να φτάσουν οι μάσκες έγκαιρα στα σχολεία όλης της χώρας συνεχίζεται.

Φορτηγά από τους δήμους παραλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες μάσκες που πρέπει άμεσα να φτάσουν στα σχολεία της πρωτεύουσας.

Στο δήμο Πειραιά μια μάσκα και μια σακούλα με τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα θρανία των μαθητών. Παρόμοια εικόνα και στην Αθήνα, όπου ο Δήμος παρέλαβε 70.000 μάσκες που άμεσα έφυγαν για τα σχολεία της πόλης.

Θα μοιράζουν μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι

Παρά τις προσπάθειες να φτάσουν έγκαιρα οι μάσκες στα σχολεία όλης της χώρας, αυτό φαίνεται πως τελικά δεν θα γίνει μια και ορισμένες από αυτές αποδείχθηκαν ελαττωματικές. Χθες, εντοπίστηκε μια ελαττωματική παρτίδα με πάνω από 20.000 μάσκες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες επεστράφησαν στον κατασκευαστή και έγινε αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, τα ξημερώματα της Κυριακής αν όλα πάνε καλά θα φτάσουν μάσκες για το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ η αγωνία συνεχίζεται για το εάν θα φτάσουν οι πολυπόθητες μάσκες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΚΕΔΕ, 656.000 μάσκες θα παραδοθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε 63 δήμους της Αττικής, ενώ 1.600.000 σε όλη τη χώρα. Μία για κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό. Οι άλλες δυο που προβλέπονται θα παραδοθούν μέσα στην εβδομάδα.

«Μέχρι αύριο μια μάσκα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό»

Το MEGA επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε ότι «όλοι οι μαθητές θα έχουν τουλάχιστον μία μάσκα μέχρι τη Δευτέρα».

Το βράδυ του Σαββάτου (12/9), αναμένεται να εφοδιαστεί με μάσκες όλη η Πελοπόννησος και ο νόμος Αχαΐας. Στον δήμο Πατρέων ενημερώθηκαν οι γονείς ότι πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία με δικιά τους μάσκα, γιατί πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχος των μασκών που θα φτάσουν το βράδυ της Κυριακής.

Αύριο θα εφοδιαστεί με μάσκες η περιοχή της Λαμίας και τελευταία η πόλη των Τρικάλων, δήμαρχος της οποίας είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, οποίος ωστόσο έχει εφοδιάσει τα σχολεία της περιοχής με μάσκες μίας χρήσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024