Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός και για σήμερα, Σάββατο, σε αρκετές περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 3, είναι οι εξής περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, περιοχές της Πελοποννήσου, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδες.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

⚠️ Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 🔥της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Σάββατο…

Δημοσιεύτηκε από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr