Παράταση πήραν τα έκτακτα μέτρα στην Αττική και αυτό που βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο είναι το ωράριο για καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.

Οι επαγγελματίες ζητούν να τερματιστεί το καθεστώς με το υποχρεωτικό λουκέτο στις 12 το βράδυ, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει για την ώρα.

Το ωράριο παραμένει ως έχει και η εστίαση κλείνει στις 12 το βράδυ παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κοροναϊού ο κ. Παπαθανάσης χαρακτήρισε πολύ θετικό το μέτρο περιορισμού λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «το μέτρο λειτουργεί πολύ καλά και δεν έχουμε λόγο να το πειράξουμε. Μετά τις 12 υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ και μεγαλύτερος συνωστισμός. Το μέτρο θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Παπαθανάσης ρωτήθηκε για την χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους και δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο μέτρο.

«Είναι μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Οι επιδημιολόγοι εξετάζουν όλα τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας αλλά όσο προχωράμε στο φθινόπωρο, όλα μπορεί να τα δούμε. Σε μια τέτοια κρίση, όλα είναι ανοιχτά προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Έρχεται lockdown στην εστίαση

Σε οικειοθελές lockdown διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως θα προχωρήσουν οι επαγγελματίες της εστίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης).

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά γενικό επαναλαμβανόμενο «εάν απαιτηθεί» lockdown του κλάδου, με την εστίαση να αναστέλλει τη λειτουργία της, σε πρώτη φάση και παραμείνει κλειστή από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.