Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρίδης στο MEGA: Ορθάνοιχτος ο δρόμος των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Καιρίδης στο MEGA: Ορθάνοιχτος ο δρόμος των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Ο κ. Καιρίδης εξήγησε, πως η εμπλοκή της Γαλλίας, στην ελληνοτουρκική κρίση, πολλαπλασιάζει την ελληνική προσπάθεια και διευρύνει το πλαίσιο «κάνοντας το θέμα πιο ευρωπαϊκό, ενώ φέρνει και το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του».

Για την τουρκική προκλητικότητα, την ελληνογαλλική σύμπλευση και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» o βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.

Αναφερόμενος στην ελληνογαλλική προσέγγιση, σημείωσε πως οι Γάλλοι έρχονται να καλύψουν το κενό που άφησαν οι Αμερικανοί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για το τετ α τετ Μητσοτάκη-Μακρόν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της MED7, σχολίασε τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών, η οποία, στο κομμάτι της αμυντικής συμφωνίας, περιέχει εξοπλισμούς και ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής.

Παράλληλα, εξήγησε, πως η εμπλοκή της Γαλλίας, στην ελληνοτουρκική κρίση, πολλαπλασιάζει την ελληνική προσπάθεια και διευρύνει το πλαίσιο «κάνοντας το θέμα πιο ευρωπαϊκό, ενώ φέρνει και το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του».

Ακόμα, σχετικά με την ομόφωνη απόφαση των επτά ευρωπαίων ηγετών του νότου, στη συνεδρίαση της MED7, έκανε λόγο πως πλέον είναι «ορθάνοιχτος ο δρόμος των κυρώσεων για την Τουρκία».

«Να κάνουμε ισχυρή την αντίστιξη με το απεχθές καθεστώς της Τουρκίας»

Σε ότι αφορά στο θέμα της Μόριας, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης που δεν προχώρησαν οι κατασκευές κλειστών δομών πριν μήνες, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνη και στους κατοίκους για τις αντιδράσεις.

«Πρέπει να το ξανά δει το θέμα (σ.σ. κλειστές δομες) η τοπική κοινωνία. Έχει και εθνική διάσταση. Εξέπεμψε κακή εικόνα η Ελλάδα με όσα έγιναν» τόνισε.

«Όλα τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα πάνω μας. Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμψει ένα πανίσχυρο μήνυμα κράτους δικαίου, ανθρωπισμού. Έχουμε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια έναντι ενός εθνικιστή, παραβατικού, μισαλλόδοξου ηγέτη. Πρέπει να κάνουμε ισχυρή την αντίστιξη με το απεχθές καθεστώς της Τουρκίας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν οι υπαίτιου του εμπρησμού στο ΚΥΤ του νησιού.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Κύπρο, λέγοντας ότι αυτή γίνεται σε συνέχεια της άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Λευκωσία, ενώ «αποτελεί και ένα μήνυμα προς την Τουρκία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024