Κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Συναγερμός έχει σημάνει στα σχολεία της χώρας λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Τα κρούσματα στο προσωπικό και εκπαιδευτικούς πέντε σχολείων της Αττικής και άλλων δύο σε Τρίκαλα και Ρέθυμνο προκαλούν αναταραχή. Ακόμη πιο ανησυχητική όμως είναι η διαχείριση των κρουσμάτων.

Σε αίθουσες «κλουβιά» ετοιμάζονται την ίδια ώρα να στριμωχτούν χιλιάδες μαθητές, με μοναδικό μέτρο προστασίας τη μάσκα, ενώ η καθαριότητα γίνεται με προσλήψεις της τελευταίας στιγμής.

Θορυβημένοι οι εκπαιδευτικοί

Θορυβημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί από τα κρούσματα σε συναδέλφους τους, προσπαθώντας να αραιώσουν τμήματα μεταφέροντας θρανία από τη μια αίθουσα στην άλλη.

Πρώτο μάθημα… ο κοροναϊός

Μάθημα πρώτο στα σχολεία θα είναι πώς φοράμε τις μάσκες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη φθάσει στις περισσότερες εκπαιδευτικές μονάδες.

Απειλές γονέων σε εκπαιδευτικούς

Πολλοί είναι οι γονείς που επιμένουν να λένε ότι θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε με μάσκα στο σχολείο. Έχουν φθάσει μάλιστα να απειλούν με επιστολές συνηγόρων τους, ακόμη και με χειροδικία, εκπαιδευτικούς των παιδιών τους που θα τους ζητήσουν να αποχωρήσουν από την τάξη αν δεν φορούν μάσκα.

Ακόμη κι η διαχείριση ύποπτων συμπτωμάτων στα σχολεία απαιτεί επιπλέον εργατοώρες από τους εκπαιδευτικούς, που αναζητούν αίθουσες τελευταία στιγμή για να τις διαμορφώσουν κατάλληλα με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν.

Διχασμένοι οι πολίτες για τη μάσκα στα σχολεία

Την ίδια ώρα, ψήφο εμπιστοσύνης, με 70%, παίρνει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, διχασμένοι είναι οι πολίτες για το σχέδιο στα σχολεία.

Μόλις το 15% εκτιμά πως την πανδημία θα την αντιμετώπιζε καλύτερα μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το 71% να απαντά αρνητικά.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα ακουστεί τη Δευτέρα στις 08:15 το πρωί, με τους υπευθύνους να δηλώνουν ότι καλό θα είναι τα παιδιά να έχουν και μαζί τους μάσκα από το σπίτι ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά.

Ο αγιασμός θα γίνει μετά τις 11:00 στα περισσότερα σχολεία, ενώ το μάθημα την πρώτη μέρα θα αφορά στους κανόνες υγιεινής και τη σωστή χρήση της μάσκας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο