Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μιλούν για κόλαση στο Ορεγκον : Φόβοι για πολλούς νεκρούς - Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί

Μιλούν για κόλαση στο Ορεγκον : Φόβοι για πολλούς νεκρούς – Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί

Πρωτόγνωρες πυρκαγιές, οι οποίες τροφοδοτούνται από τους ισχυρούς ανέμους και τον καύσωνα, στο Oρεγκον έχουν καταστρέψει πέντε μικρές πόλεις και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. «Ηταν σαν να οδηγούσες μέσα από την κόλαση» δήλωσε κάτοικος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Πρωτόγνωρες πυρκαγιές στο Oρεγκον έχουν καταστρέψει πέντε μικρές πόλεις και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς, δήλωσε χθες η κυβερνήτης Κέιτ Μπράουν, καθώς οικογένειες άρχισαν να αναφέρουν απώλειες συγγενών τους.

Ανεμοι και καύσωνας

Ισχυροί άνεμοι και καύσωνας τροφοδοτούν σχεδόν 100 πυρκαγιές από άκρη σε άκρη στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Το Oρεγκον είναι η πολιτεία που έχει πληγεί σφοδρότερα, καθώς περιοχή με διπλάσια έκταση από την πόλη της Νέας Υόρκης έχει τυλιχθεί στις φλόγες.


Φωτογραφίες Reuters

Η κοινότητα Ντιτρόιτ στο κεντρικό Oρεγκον στην κοιλάδα Σαντιάμ, το Μπλου Ρίβερ και η Βίντα στην παράκτια κομητεία Λέιν, το Φοίνιξ και το Τάλεντ στο νότιο Oρεγκον ουσιαστικά καταστράφηκαν, δήλωσε η Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου.

Αγόρι 12 χρονών και η γιαγιά του πέθαναν σε πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στην κοινότητα της Λίον της κοιλάδας Σαντιάμ, περίπου 50 μίλια νότια του Πόρτλαντ, ανέφερε το KOIN6, επικαλούμενο την οικογένεια, η οποία είπε ότι η μητέρα του αγοριού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών λόγω πυρκαγιών στην ιστορία της πολιτείας μας», τόνισε η κυβερνήτης.

Πόσοι μπορεί να πέθαναν…

Η ίδια δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει, αλλά μία από τις πιο θανατηφόρες πυρκαγιές του Ορεγκον που το 1936 κατέστρεψε την πόλη του Μπράντον, είχε αποτέλεσμα 13 νεκρούς.

Η Μπράουν ζήτησε να κηρυχθεί η πολιτεία σε ομοσπονδιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Οι άνεμοι συνεχίζουν να τροφοδοτούν αυτές τις πυρκαγιές και να τις στρέφουν προς τις πόλεις μας», είπε, προσθέτοντας ότι χιλιάδες κάτοικοι του Ορεγκον θα αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τις επόμενες ώρες.

Πυροσβέστες αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν από τις ανεξέλεγκτες φλόγες που ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες να εκκενώσουν τα σπίτια τους – κάποιοι ειδοποιήθηκαν μόλις μισή ώρα νωρίτερα – και εκατοντάδες χιλιάδες να μην έχουν ηλεκτροδρότηση.

«Ηταν σαν να οδηγούσες μέσα από την κόλαση», δήλωσε η Τζόντι Εβανς στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό NewsChannel21 μετά την εκκένωση του Ντιτρόιτ, περίπου 80 χλμ δυτικά από το Σάλεμ.

Ζημιές σε μικρές πόλεις

Η Εβανς διέφυγε από τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στο Ορεγκον, επονομαζόμενη πυρκαγιά Beachie, η οποία απειλούσε να ενωθεί με άλλη πυρκαγιά στα δυτικά γνωστή ως Lionshead.

Η Μίλ Σίτι, πόλη του Ορεγκον με περίπου 1.900 κατοίκους 24 χλμ δυτικά του Ντιτρόιτ, υπέστη σοβαρές ζημιές στα περίχωρά της και σπίτια καταστράφηκαν κατά μήκος του ποταμού Σάντιαμ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, μετέδωσε το NewsChannel21.

Στο νότιο Ορεγκον, σε τμήματα του Μέντφορντ, δημοφιλούς τοποθεσίας για συνταξιούχους, με πάνω από 80.000 κατοίκους στη γραφική κοιλάδα Ρογκ, δόθηκε εντολή εκκένωσης ή προειδοποιήσεις, καθώς πυρκαγιά οδήγησε στο κλείσιμο τμήματος του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 5, τον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τον Βορρά με τον Νότο, στις Δυτικές πολιτείες.

Καθώς οι φλόγες κινήθηκαν βόρεια από το Μέντφορντ προκάλεσαν ζημιές στις μικρές πόλεις Τάλεντ με περίπου 6.000 κατοίκους και Φοίνιξ, με περίπου 5.000, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024