Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο διπλωματικός του σύμβουλος γνώριζαν τη γραπτή συμφωνία με Τουρκία

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο διπλωματικός του σύμβουλος γνώριζαν τη γραπτή συμφωνία με Τουρκία

«Για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει στα ψέματα και στις ύβρεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιο που δημοσίευσε, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα σχετικά με την τελευταία δήλωση του Αλ. Τσίπρα

«Για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει στα ψέματα και στις ύβρεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιο που δημοσίευσε, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα σχετικά με την τελευταία δήλωση του Αλ. Τσίπρα.

«Τα όσα αναφέρει όμως περί δήθεν ενημέρωσης του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή κειμένου με την Τουρκία, έρχονται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με την αλήθεια αλλά με τη κοινή λογική», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει τους εξής λόγους:

«Πρώτον, διότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε για ώρες με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλους τους αρχηγούς κομμάτων χωρίς να αναφερθεί σε οποιαδήποτε συμφωνία ή διακανονισμό με την Τουρκία, όπως έγινε εμφανές από όλες τις σχετικές ανακοινώσεις αρχηγών. Ειδικά δεδομένων αυτών των συναντήσεων είναι απαράδεκτο ο κ. Πέτσας να αναφέρεται σε επικοινωνία διπλωματικών συμβούλων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν αναφέρθηκε στην αντίστοιχη επικοινωνία διπλωματικών συμβούλων όταν ήταν στην κυβέρνηση», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Δεύτερον, διότι ουδεμία ενημέρωση υπήρξε του διπλωματικού συμβούλου του προέδροΨυ του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε συμφωνία ή «written understanding» Ελλάδας-Τουρκίας. Μόνο αφού η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο είχε αποκαλυφθεί από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, τότε υπήρξε όντως ενημέρωση για ορισμένες από τις εξελίξεις στο Βερολίνο και για την προσπάθεια να υπάρξει αποκλιμάκωση, με σαφή όμως διευκρίνιση ότι τίποτα δεν είχε υπογραφεί από καμία πλευρά και η Τουρκία δεν είχε ως εκείνη τη στιγμή συναινέσει σε τίποτα. Επίσης καμία ενημέρωση για συμφωνία επί οποιουδήποτε κειμένου δεν υπήρξε ούτε εκ των υστέρων».

«Αντί λοιπόν ο κ Μητσοτάκης να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για να κρύψει την ανικανότητά του ως προς τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών και την ανευθυνότητα του ως προς την ενημέρωση του ελληνικού λαού και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον ας ενημερώσει έστω και τώρα τι ακριβώς συμφώνησε και σε ποιους όρους δέσμευσε τη χώρα γραπτώς στο Βερολίνο, ερήμην του ελληνικού λαού», καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024